Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autóval, motorral és kerékpárral nyomták, de nagyon a középiskolások

Közlekedésbiztonsági versenyen mutatták meg tudásukat Vas megyei fiatalok. Az elmélet után gyakorlatban is helyt kellett állniuk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vas megyei középiskolák 15-19 év közötti fiataljait várták a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának munkatársai a már hagyománynak számító közlekedésbiztonsági versenyre.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Kerékpár kategóriában huszonegy, segédmotor-kerékpár kategóriában tizennyolc, személygépkocsi kategóriában pedig tizenöt középiskolás indult. A versenyzők nemcsak ügyességüket, technikai érzéküket bizonyíthatták, hanem közlekedési ismereteikről is számot kellett adniuk. A KRESZ-tesztet, a drogtotót és az egészségügyi feladatlapot legjobban kitöltött hat-hat tanuló állhatott rajthoz a különböző járműkategóriákban. A kategóriájukban legjobban teljesített diákok pedig az Egerben megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak.

Közlekedésbiztonsági vetélkedő Szombathelyen
Közlekedésbiztonsági vetélkedő Szombathelyen
Tánczos Mihály

Videónkban megmutatjuk a viharos széllel nehezített akadálypályát és az egy héttel ezelőtti tragikus celldömölki motorbaleset kapcsán azt is megkérdeztük egy fiútól és egy lánytól, hogy a középiskolások beszéltek-e a halálos baleset tanulságairól, illetve mennyire jellemző, hogy a fiatalok fittyet hánynak a szabályokra? A válaszokban a diákok nem próbáltak mellébeszélni. (3:57-től és 7:55-től)

Közlekedésbiztonsági vetélkedő Szombathelyen
Közlekedésbiztonsági vetélkedő Szombathelyen
Tánczos Mihály

Kerékpár kategóriában Horváth Beáta, a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Mester Bálint, a szombathelyi Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola diákja; személygépkocsi kategóriában pedig a szombathelyi Savaria Szakképző Iskolából érkezett Gerencsér Bence volt a legeredményesebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés