Az Aldi nem talált problémát a "maró érzést" okozó tejnél

Nagyon rejtélyes az eset. Tovább vizsgálódnak.

A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tejnél több vásárló is észlelte, hogy annak fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezik a nyelvén, a nyelőcsövében, később pedig tartós hasfájás lép fel. Sokan visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették - írtuk délelőtt.

Azóta az Aldi reagált az ügyre, miután a Tolnatejjel kivizsgálták a panaszokat, illetve valamennyi hazai üzletéből kivonta az említett, szeptember 1-jei lejáratú tejet.

Mint megállapították:

a termékek sem tisztítószerrel, sem vegyszerrel vagy más anyaggal nem szennyeződhettek.

A gyártási folyamat során kivett mintákat a Tolnatej ismételten ellenőrizte, és a minták utólagos ellenőrzése is erre a megállapításra jutott. Ezeket a mintákat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendelkezésére bocsátotta.

Az értékesítésből kivont termékeinél több üzletben is

érzékszervi kóstolást tartott, és a termékeket megfelelőnek találták.

Az is kiderült, hogy a tejből 12 408 darabot szállított a gyártó az Aldi biatorbágyi központi raktárába, és közel 12 ezer terméket augusztus 5-ig el is adtak.

„A piliscsabai fogyasztói panasz beérkezése, illetve az ezzel kapcsolatos sajtóhírek megjelenése előtt eladott mintegy 12 000 darab tejre egyetlen vásárlói reklamáció sem érkezett az áruházlánc ügyfélszolgálatára”

– írta közleményében az Aldi.

Mindenesetre a vásárlók az érintett, szeptember 1-jei minőségmegőrzési idejű 1,5 százalékos ESL tejeket bármelyik ALDI-üzletbe visszavihetik, az áruházlánc nyugta nélkül visszatéríti a termékek árát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság