Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az osztrákok bontják a Rohonc és Großpetersdorf közötti vasúti pályát

Bicikliút lesz rajta, ezzel egyre kevesebb az esély a Szombathely és Oberwart közötti vonatközlekedés visszaállítására.

Amikor kiderült, hogy sem a szombathelyi városvezetés, sem Hende Csaba országgyűlési képviselő nem áll be mellszélességgel A politika nem karolja fel a Szombathely-Oberwart vasutat, a civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek March 31. 07:01 a Szombathely-Oberwart vasúti közlekedésének helyreállításába Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye March 05. 07:04 , már lehetett sejteni, hogy még a vártnál is nehezebb lesz az – amúgy ígéretes előremutató - kezdeményezést áttolni az illetékeseknél.

Osztrák oldalon az oberwarti polgármester ugyan valamivel támogatóbban állt a projekthez, mint a magyar döntéshozók, de Ausztriában az SPÖ például egyértelműen azt támogatta, hogy kerékpárút legyen az egykori vasút helyén. (Itt látható a térkép. )

Vasút bontás Rohonc és Grosspeterdorf között
Bontják a vasutat - Kattintson a képre a galériához!
Keszei László

És időközben el is indult az építkezés.

Keszei László, az Enyugat.hu munkatársa a napokban a helyszínen járt, és azt látta, hogy a Rohonc és Großpetersdorf szakaszon elkezdődött a régi sínek felszedése.

A fotók az alábbi megállókon készültek.

 • Sámfalva (Hannersdorf)
 • Óvár-Vashegy (Burg-Eisenberg)
 • Csém (Schandorf)
 • Csajta (Schachendorf)
 • Rohonc (Rechnitz)
 • Ha optimisták vagyunk, mindez azt hozhatja magával, hogy felélénkül a kerékpáros turizmus Ausztria és Magyarország között, például Rohonctól ma már Szombathely is elég jól megközelíthető biciklivel a régi bucsui úton.

  Vasút bontás Rohonc és Grosspeterdorf között
  Bontják a vasutat - Kattintson a képre a galériához!
  Keszei László

  A Szombathely és Oberwart közötti vonatközlekedés visszaállításának a lehetősége ezzel tovább csökken, de szakemberek szerint ha lesz is ilyen egykor, az nem feltétlen az egykori nyomvonalon történik.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra