Az OTP számos jelszót érvénytelenített, miután ismét feltörték a Simple-t

December 8-án, pénteken ismét lecsaptak a hackerek az OTP által üzemeltetett SimplePay online fizetést kínáló rendszerre.

A bankkártya-elfogadással gondok voltak, de ez a probléma megszűnt. Ám többen még szombaton is problémát tapasztaltak a mobil applikációval, és többen levelet kaptak a hackerektől - tudósított a Telex.

A portál be is mutatott egy angol nyelvű, egyik olvasójától kapott hacker-üzentet, amelyben az OTP-t, a magyar korrupciót, illetve a "népirtó Izraelt" említik, azt állítva, hogy egymillió dollárt vettek el a banktól, és az összeget jótékony célra fordították.

Az olvasók visszajelzése alapján a magukat az Anonymous tagjainak valló hackerek a levélben a tulajdonosok valódi jelszavát küldték el bizonyítékul.

A portál megkereste az ügyben az OTP Bankot, amely az alábbi választ küldte: "A Simple rendszereit december 8-án este kibertámadás érte egy ismert hackercsoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését.

A felhasználókat anyagi kár nem érte.

A jogellenes belépési kísérletek megakadályozására és a Simple-fiókok valamint az ott tárolt személyes adatok további védelmére az OTP Mobil bekapcsolta a kétfaktoros azonosítást valamennyi, már meglévő felhasználói fiók esetében. Ehhez kapcsolódóan biztonsági okokból, a veszélyeztetett Simple felhasználók jelszavát érvénytelenítette a vállalat.

Dolgozunk a rendszer helyreállításán. A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság