Azt mondják a felmérések, a magyar okos nép

Az intelligencia-hányadosnál a nemzeti átlageredményt veszik figyelembe elérhető adatok alapján.

Előkelő helyet szerzett Magyarország az amerikai Forbes által ismertetett, a világ legokosabb nemzeteit rangsoroló listán. Hazánk a Nobel-díjak száma, az átlagos intelligencia-hányados (IQ) és az iskolai tesztek eredményei alapján a 16. helyett szerezte meg, úgy, hogy Dánia, Norvégia és Ausztrália is mögöttünk végzett.

A japánok, hollandok, amerikaiak és oroszok az élboly abszolút vezetői, nálunk a magyarok által elnyert Nobelek számán az iskolai eredményeink még javítanak is.

A listát közlő gazdasági magazin megjegyezte cikkében, az intelligencia-hányadosnál a nemzeti átlageredményt veszik figyelembe elérhető adatok alapján, az iskolai eredményeknél pedig az számít, a tanulók mekkora része ér el magasabb szintű eredményt nemzetközileg is kvalifikált teszteken.

Ebben mi és például Kazahsztán is nagyon jól szerepeltünk: ők a kilencedik, mi pedig a negyedik helyet szereztük meg.

A rangsor csalódás lehet az Egyesült Királyságnak: hiába van náluk számos, világelitbe is tartozó egyetem, ők az iskolai eredményeket tekintve mostanra jelentősen lemaradtak az okos nemzetek listáján. Összesítettben azért még így is a nyolcadik helyet szerezték meg - írja a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra