Szégyen!

Ez a szó, ami legtökéletesebben fejezi ki azt az állapotot, amibe a baloldali és liberális ellenzék került, amikor nem egyezett meg abban, miként győzi le az Orbán-féle Cosa Nostrát. Igyekszem minden irónia és humor nélkül ezt a szennyest kiteregetni.

Azt tekinthetjük megélhetési politikusnak, akinek nincsenek ideológiai céljai, nem hisz, és nem szolgál semmit. Politizálásának célja, hogy egzisztenciálisan biztosítsa saját és családja jólétét. Mindig is voltak és lesznek ilyenek, de a történelem nem szokta az ő nevüket feljegyezni. Ez most független attól, hogy jobb vagy baloldali nézeteket vall az illető. Tehát még Szálasi Ferenc vagy Kádár János sem volt az. Ahogyan Horn Gyula vagy Antall József ennek tökéletes ellentéte volt.

Ha nem érti meg Bajnai vagy Mesterházy azt, hogy a tét nem az ő miniszterelnökségük vagy választási győzelmük, ha képtelen Karácsony Gergő megérteni, hogy inadekvát az ő politikai létezése akkor, amikor tovább szenved ez a nép – akkor ők menthetetlenül a megélhetési politikusok névtelen temetőjében végzik.

Kétségtelen, hogy illúziókat táplálok velük szemben, azért is írom ezt a cikket. Mintha a meleg, vagy a ballábbal való felkelés lenne az oka annak, hogy egymással szemben kívánnak a csúcsra jutni.

Persze, így nem is fognak, amit abszolút leszarok, de azt nem, hogy miattuk az elkövetkező 4-8-12 évben (Orbán húszat jósolt magának) e szerencsétlen nép tovább szenved a mutyizós, lovat szőrén megülő, Európa ellen szabadságharcot vívó kormány ellen.

Oké, a megélhetési politikusoknak könnyű. Vagy lelépnek Brüsszelbe, vagy tovább űzik kisded játékaikat a parlamentben, havi ötszázezerért (plusz a költségjuttatás), és az sem fáj nekik, hogy nevüket ugyanúgy elfelejtik, mint a tévés celebekét. Bár nehezen értem meg, miért jó aprópénzre váltani a halhatatlanságot?! Ennél még Orbán Viktor is többre vágyik. Sőt, Orbán érzékenyebb lelkileg alattvalói szükségletei iránt. Ő legalább egyesíteni akarja a szétszakadt magyar nemzetet, ő világverő focicsapatot álmodik, és hűséges azok iránt, akik kiszolgálják őt. Igazi politikus, akit csak virtigli politikus képes legyőzni. Úgy tűnik, ebben a pillanatban nincs is ellenfele.

A Szabad Demokraták akkor estek szét, és tűntek el a süllyesztőben, amikor megjelentek azok a milliomosok, akiknek eszükbe se jutott, hogy valakit is képviselnek. Kóka János akkor kezdett el beszélni sikeres vállalkozókról, amikor kitört a gazdasági válság, amikor csúcsra járt a korrupció. Két-három éven belül megásták a sírját a honi liberalizmusnak, olyan mélyet, hogy ma sem mernek beszélni a liberalizmus értékeiről. Kurvára nem érdekelte őket, hogy van Magyarországon egy több százezres tömeg, amely belülről éli át a liberalizmus értékeit, és ezért hajlandó harcolni is. A végére már csak Fodor Gábor maradt, és baráti asztaltársasága. Döbbenetes volt az, amikor Horn Gábor értetlenül széttárta karjait, mert nem lelte a koalíció szétesésének okait. Pedig ő volt a két párt közötti kapcsolattartó. Most már mindegy, de így lett politikai alternatíva a homofób Tarlós István, és kapta meg Budapestet, szellemileg lezüllesztve azt.

Másképp is mondhatom. Ha képtelen felfogni Bajnai vagy Mesterházy, hogy így nem szavazok rájuk, akkor alkalmatlanok erre a szerepre. Egy szavazat nem számít, mondhatnák, de akkor ostobábbak a kisgazdáknál is, akiknek pedig hatalmas történelmi hátszelük volt, a végére mégis pártelnökükből, Torgyán doktorból Hajdú Péter showműsorában rendszeresen fellépő celeb lett. Ha egy szavazat nem számít, akkor száz sem, ezer sem, akkor a milliók is le vannak szarva. Akkor magára hagyták ezt a népet, amire még én sem voltam képes, pedig Szerbiában írom ezeket a sorokat. Akkor rosszabbak egy alkalmi tolvajnál. Mert a lelkeket megrabolni, nem bocsánatos bűn, hanem a szégyen kárhozatra vezető útja.

Jó lesz tehát összekapni magukat, amíg végképp el nem felejtjük őket. Ahogy Dénes Jánost, Palotás Jánost, Petrasovist Annát. Soroljam még?! Rajtatok múlik az üdvösség, miniszterelnök-jelöltek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra