A sümegi békemenet találkozása a langyos köpettel

Na végre! – kiáltottam fel végtelen örömmel, amikor videón megláttam a CÖF gépesített mini csapatát vonulni Sümeg utcáján, ráadásul velük volt Magyarország legtehetségesebb gyűlöletkreátora, Bayer Zsolt is.
Képet kerestünk a békemenetről
Nyugat.hu

Hiányoztak már a polgári értékek keresztyén őrzői, a kétharmad államilag finanszírozott rohamcsapatai, akik sokkal civilebbek azoknál az utcai provokátoroknál, akik tudvalevőleg Tóbiás és Gyurcsány mocskos kezéből esznek.

Zsolti megszólalt az ellenséges médiában, és érdekes magyarázatot adott arra, hogy miért fonálférgezi le azokat a liberális buzikat, akikre nézve a sejthalmaz kifejezés is nagyon kedvező: "hisz ők is ezt teszik." S lám, mondhatja az olvasó, e ratyi tolvaj sem tesz mást ebben a cikkében. De tévednek ők is, Zsolti is. Mindjárt bebizonyítom, de előtte hadd valjam be, morálisan érvelése gyönge lábakon áll, mert

sem az erkölcsben, sem a jogban nem jelent a bűnös cselekedet alól érvényes kibúvót, hogy azt mások is megteszik.

Emiatt nem hivatkoztam arra soha,hogy van nálam nagyobb volumenű tolvaj is a hazában, pedig ez nagyon valószínűnek tűnik.

Sőt, abban is biztos vagyok, hogy semmilyen papucsállatkához vagy más édi-bédi tetűhöz nem hasonlítottam őt, annak ellenére, hogy Nagy Lajos (nem a király) óta tudjuk, mindenki hasonlít valamiféle állathoz. Zsolt, bár dolgozik az arcán kivülről-belülről, talán egy tevéhez hasonlít, de ezt úgy mondom, hogy nincs benne semmi értékítélet.

Unger András

Akkor nyugodtam meg igazán, amikor láttam, hogy a CÖF mini változata templomba ment misére. Ez jó, megnyugtató, mert ismervén a mise liturgiáját, tudom, szívében már nincs más, mint a megbocsátó szeretet. Például a katolikusoknál a mise úgy kezdődik, hogy mindenki magában megvallja bűneit. Bűnbánat nélkül nem lehetséges a szertartáson érdemben résztvenni, de ezt már Keresztelő János is tudta, annak ellenére, hogy nem volt a KDNP tagja.

Talán már itt megszabadult Zsolt attól a gyilkos indulattól, ami elfogja, ha tangás buzi zsidókat lát egy csoportban. Később a Miatyánkban azt imádkozta, hogy "bocsásd meg a mi vétkeinket, ahogy mi is megbocsátunk a nekünk vétkezőknek", vagyis ahhoz, hogy Isten ne gyűlöljön minket, szükséges az, hogy mi se gyűlöljünk másokat. Gondolom a "béke legyen mindnyájunkkal" felszólításnál meg szívesen mancsolt a mellette ülökkel, ami szimbólikus kifejezése annak, hogy mindenkit szeretünk, akik velünk vannak. Ebben nincs benne szó szerint Jézus parancsa: „szeressétek ellenségeiteket is”, de sajna, a zsidó kommunista rabbi, másoknak a Messiás, kifejezetten lelkünkre kötötte, holott tisztában volt az ember teljesítőképességével.

Hiszem, hogy Zsolt, amikor senki nem látja, hallja, nem is oly gyűlölködő virtigli magyar, amiként ezt magáról mutatja.

Tán csak egy valamiben téved teológiailag, de súlyosan, és keresztény testvériségem miatt hívnám föl rá a figyelmét. Amikor stílusának Beobachter (náci) jellegére kérdeztek rá, újszövetségi igével vág vissza, miszerint Isten a langyosat mindig kiköpi a szájából. Valóban így van, a szamáriai asszony esetéből tudjuk, hogy sok bűne megbocsáttatik annak, aki nagyon szeret. Ebből azért nem az következik, hogy az mindenképp tetszik Istennek, aki bűnös, különösen nem a szeretet parancsával szemben. De van ennél nagyobb gáz is.

Jelenet a budapesti békemenetről
Unger András

Fura, de Jézus haragudott azokra a képmutatókra, farizeusokra, akik állandóan "uram, uramoznak", mégis úgy élnek és gondolkodnak mint a hitetlenek. Vagyis van olyan bűn Isten előtt, amivel szemben még több szeretetet kell a szívben felhalmozni, ha azt akarjuk, hogy megbocsátó legyen velünk szemben. És ez a képmutatás, a színlelt vallásosság az, ami kihasználja az isteni szubsztancia tisztaságát, csak azért, hogy másokat szarjon pofán. (Dante: Isteni színjátékában a pokol bugyrai ezért is vannak tele püspökökkel.)

Noch dazu: jó dolog a mise, de csak akkor, ha semmi másra nem akarod felhasználni, mint az Istennel való intim találkozásra. Nekem meg régóta van egy érzésem, hogy jó sokan vannak e hazában, ha nem is az ország kétharmada, akikben a Teremtő iránti térdeplés csak a politikai marketing része. Nem lennék a helyükben, amikor haláluk után találkoznak azzal, akihez a misén imádkoztak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra