Bakács: itt a reggeli gyűlöletkeltés receptje, TV2 módra

Bakács Tibor egy akciótól és migránsoktól terhes kreténségáradatot mutat be a déli határon, Váczi Gergő és az ufóvadász Irénke néni főszereplésével.

Egyetlen kisbaba sem undorító, majd növekedni kezdenek, és Irénke néni lesz belőlük - ugrott be nekem, amikor a hetvenéves amatőr határvadász nénit néztem Váczi Gergő mikrofonján felakadva. A riportból megtudhattuk, hogy a néni reggel ötkor kell, és egész estig figyeli a határt. Ha idegeneket, vagyis UFÓ-t lát, azonnal értesíti a profi kollégákat, a rendőrséget, aki ezek után már megszokott eljárás keretében rabosítják a

lényeket

.

Váczi Gergő és Irénke néni a déli határon
TV2

Szomorú lettem attól, hogy a Facebookon Váczi kolléga sajnálja azt, hogy gyűlöletet keltett riportjával, aminek oka a szituáció hektikussága volt. Mindenki rohangált a patkányok után, fékcsikorgás, tücsökciripelés, nem csoda, ha a TV2 médiamunkása csak arra volt képes, amire. Sőt, őszintén, ha volt valami értékes Váczi riportjában, az pont a gyűlöletkeltés volt. Én azt hittem, hogy Irénke nénit azért mutatja a magát egyre alacsonyabb szinten megfogalmazó TV2, mert szeretné, hogy az ilyen típusú emberek iránt erkölcsi viszolygást érezzünk. Én éreztem is, amelynek történelmi és geopolitikai okai vannak.

Még ha a probléma változik is, Irénke néni örök

Irénke néni egy létező személy, hisz lendületesen beszél, csinosan öltözködik, és úgy fut a határsértő afgán gyerekek után, mint a nyúl. De Irénke néniből nem egy van, hanem sok, és az időben szétszórva. Ő egy soha el nem múló szimbólum. Emlékszem, apám mindig figyelmeztetett, hogy ne játsszak a szomszédék házmestergyerekével, mert az apja besúgó. Hogy kinek és mit tudott volna jelenteni a mi gombfocizásunkról, snurrozásunkról a Szirbek gyerek, akkor se, most se tudom, de az biztos, hogy apám ideges volt miattam. Miért nem haragudott magára, hogy rendszerellenes dolgokat mondott a gyerek füle hallatára?

Határon túliak és földönkívüliek ugyanolyan bánásmódban részesülnek...
Nyugat.hu

Oké, Irénke néni is lehetett volna empatikusabb a migránsok iránt, mert vezetéknevéből kiindulva ő sem volt mindig magyar, vagy legalábbis az ükapja. De az is lehet, hogy ő már kétezer éve Ásotthalmon lakik, vagyis a székely lófőkkel együtt kapta a kiváltságot Árpád-házi királyunk valamelyikétől, hogy védje a határt. Az biztos, hogy szereti a gyerekeket (akik nem sötétbőrűek), mert az ő életüket érzi veszélyben, amikor meglát egy négert a susnyásban.

Ha minden igaz, pályafutása alatt több száz embert sikerült ilyen értelemben a tűző napról a hidegre tennie, amivel kiérdemelte már Pintér tábornoktól a kiváló szolgálatért járó, akácossal díszített érdemérmet. Ha ezt nem is kapja meg, számíthat egy későbbi jutalomra Istentől, aki mindenkinek azt adja, amit érdemel. A pokol szerintem nem olyan rossz hely, állandó buli van, és ami a legfontosabb, onnan aztán nem lehet megszökni. Ha valaki mégis megpróbálja, hát majd Irénke néni szól Belzebubnak, vagy majd saját kezűleg rángatja vissza az üstbe.

Megtette, mit megkövetelt a csatorna?

Mondom, Váczi Gergő élete legjobb anyagáért kér bocsánatot, attól félek, ezek után már soha nem lesz képes ennyire szenzibilis anyagot csinálni. Jobb mindig a csúcson abbahagyni, de a megélhetési újságírót - Váczi tényleg nem rasszista, nem náci, és semmi olyan, amit csúnyán ráfogtak a neten - nem a magasság, hanem a mélység érdekli. Vagyis látok én benne fantáziát, csak ne hogy kiégjen addig, amíg nem csinál interjút a köztársasági elnökkel.

Váczi Gergő, a TV2 állócsillaga
TV2

Most meg fogom magam, szót fogadok Ferencnek, a római pápámnak, és viszek egy kis vizet és kenyeret a bűnözőknek. Különben előfordulhat, hogy nem érik el a szögesdróttal és Irénke nénivel megerősített magyar határt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra