Balassa Péter Tappancs programja

A szombathelyi országgyűlési képviselő határozati javaslata a felelős állattartásért.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi országgyűlési képviselője Facebook-oldalán ismertette azt a határozati javaslatot, amelyet azért nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.

A TAPPANCS 2023 PROGRAM főbb pontjai:

- Még idén szervezzen a Kormány nagyszabású, állami finanszírozású ivartalanítási akciót kutyák és macskák számára, bevonva az állatvédő szervezeteket.

- Alakítson ki ösztönző rendszert a chippel való ellátás és az ivartalanítás kapcsán.

- 2024. január 1-jétől felmenő rendszerben vezesse be a kötelező ivartalanítást azon kutyák számára, amelyek nem törzskönyvvel rendelkező tenyészállatok.

- Indítson a médiában a kötelező chippezésről kampányt annak érdekében, hogy az állattartók tisztában legyenek ennek kötelező jellegével, külön kihangsúlyozva, hogy ez már a kölykökre is vonatkozik.

- Biztosítson megfelelő költségvetési forrást az állatvédelmi szervezetek és működési engedéllyel rendelkező menhelyek részére, különös tekintettel a munkabérekre, továbbá adjon járulékmentességet ezen dolgozók számára.

- Nyújtson be olyan törvénymódosítást, amely lehetővé teszi a közigazgatási bírság kiszabását akkor is, ha a jogsértés nemcsak emberi életet, testi épséget vagy egészséget sért vagy veszélyeztet, hanem kedvtelésből tartott állatét is.

- Évi 20 órás keretben vezesse be az állatvédelmi oktatást az általános- és középiskolákban.

- Fektessen nagyobb hangsúlyt a segítségre szoruló haszon- és vadon élő állatok állatmenhelyek általi befogadására.

- Teremtse meg a lehetőségét annak, hogy az állatvédő szervezetek állatmentési feladatokat ellátó járműveire legyen lehetőség figyelmeztető jelzést adó készüléket felszerelni és használni.

Az állatvédelem nem pártkérdés, annak érdekében tett lépések mindannyiunk érdeke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet