Balogh József búcsúztatása, barátai beszéde videón

Rengetegen vettek végső búcsút Balogh József költő-tanártól Szombathelyen, a Jáki úti temetőben. A búcsúbeszédeket Olvasóink is meghallgathatják.

Rengeteg ember gyűlt össze a Jáki úti temetőben Balogh József költő-tanár búcsúztatására. Zsúfolásig megtelt gyászolókkal és koszorúkkal a ravatalozó is.

Balogh József búcsúztatása Szombathelyen
Balogh József búcsúztatása Szombathelyen
Tánczos Mihály

Amikor december elején a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója Balogh József verset választott a Székesegyházban megtartott adventi koncertre, akkor még nem sejtették, hogy a vers után az iskola igazgatója egyben a szomorú hírt is közölheti az egybegyűltekkel: Balogh József az éjszaka folyamán eltávozott...

December végén a Lord együttes is búcsúzott szövegírójától, az év végi koncerten hajtottak fejet barátjuk emléke előtt. (A videót köszönjük Szovák Csabának).

A búcsúztatóról készült összefoglalónk első részében két barátjának búcsúbeszéde is meghallgatható.

Záró videónkban pedig Balogh József életútjának ismertetése után újabb búcsúbeszéd hallható, zárásként pedig Devecsery László költő gondolatai hangzanak el.

Balogh József költő-tanár súlyos betegséggel küzdött. Szervezete néhány nappal születésnapja után adta fel a küzdelmet. 60 évet élt. Családja és barátai alapítványt hoznak létre emléke ápolására és versekkel kapcsolatos, az eddig megszokottaktól eltérő hagyományt is szeretnének teremteni, amiről később mi is beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért

Súlyos betegséggel küzd, barátai a születésnapjára meglepetéssel készülnek: kiadják a legújabb verseit.

Elment Balogh József költő-tanár

Szombathely közismert költő-tanára, Balogh József tegnap este fél 11-kor hunyt el. Nyugodjon békében - verséből idézve - a „Fény otthonában”!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet