Elhunyt Balogh József költő-tanár

Szombathely közismert költő-tanára, Balogh József tegnap este fél 11-kor hunyt el. Nyugodjon békében - verséből idézve - a „Fény otthonában”!

Ma reggel egy közösségi portálon olvastuk a barát, Szovák Csaba megrendítő bejegyzését:

Hallottátok az éjjel milyen vidámak voltak a Mennyország angyalai? Egy fehér szakállú kolléga került közéjük. Ám ellentétben a többi közéjük kerülő újonccal, ő bizony azonnal tevékenykedni kezdett. Verset mondott, előadott, tanított. S az angyalok csak örülnek, nevetnek és boldogok, mert ilyen újonc került közéjük. Tegnap este Balogh József barátom foglalkozást váltott. Angyallá változott.

Balogh József egy irodalmi pályázat zsűrielnökeként
Sadness

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Közel egy hónapja adtunk hírt arról Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért 2011. November 21. 19:07 , hogy közismert szombathelyi költő, pedagógus, a Lord zenekar szövegírója, Balogh József súlyos betegséggel küzdött.

Június óta ágyhoz kötött beteg. A teste mozdulatlan, beszélni csak suttogva képes, de elméje, gondolkodása teljesen ép!

– írta akkor segítségkérő levelében a barát, Szovák Csaba.

Hatvanadik születésnapjára barátok és a család összefogásával azt tervezték, hogy kiadják legújabb verseit, és ezzel a kötettel lepik meg kórházi ágyán a költőt. Az akció sikerült, így láthatta még Balogh József friss nyomtatásban legújabb "gyermekét", a Reményringató című kötetét.

Saját soraival búcsúzunk tőle, amelyet Mélymagas című verséből választottunk:

"A riadtság szárba szökken,
levegőt már nem veszek,
keresztem a lucsok-sárba
ér, s a véges Végtelent
mindkét szemem tisztán látja,
ahogy a Fény otthonába
önmagammal érkezek."

Nyugodjon hát békében, a Fény otthonában!

Emlékezzünk rá ezzel a dallal

Balogh József életrajza

1951. december 15-én született Pécsen. Nős, két fiúgyermek apja.

1970-től 1973-ig a szombathelyi tanítóképző főiskolán, majd 1983-tól 1985-ig a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult. 1973-1975. között Őriszentpéteren, 1975-1987. között Nagysimonyiban, 1987-1995. között Szombathelyen, a Hunyadi János Általános Iskolában tanított, 1995. óta a szombathelyi Eötvös József Általános Iskola tanára.

Versei több megyei és országos antológiában szerepeltek. Írt általános iskolai tankönyveket, feladatgyűjteményeket is. Számos író-olvasó találkozón vesz részt. Vezetett gyermek színjátszó csoportot. Rendszeresen zsűrizik különböző versenyeken. Dalszövegeket is ír, több versét megzenésítették.

(Forrás: Lordinfo)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Balogh József, Veress Márton és Bariska István az idei „Primák”

A súlyos betegséggel kórházban fekvő Balogh József szombathelyi költő-tanár lett az idei Vas Megyei Prima közönségdíjasa, de a mi olvasóink is őt tartották a díjra legérdemesebbnek.

Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért

Súlyos betegséggel küzd, barátai a születésnapjára meglepetéssel készülnek: kiadják a legújabb verseit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra