Elhunyt Balogh József költő-tanár

Szombathely közismert költő-tanára, Balogh József tegnap este fél 11-kor hunyt el. Nyugodjon békében - verséből idézve - a „Fény otthonában”!

Ma reggel egy közösségi portálon olvastuk a barát, Szovák Csaba megrendítő bejegyzését:

Hallottátok az éjjel milyen vidámak voltak a Mennyország angyalai? Egy fehér szakállú kolléga került közéjük. Ám ellentétben a többi közéjük kerülő újonccal, ő bizony azonnal tevékenykedni kezdett. Verset mondott, előadott, tanított. S az angyalok csak örülnek, nevetnek és boldogok, mert ilyen újonc került közéjük. Tegnap este Balogh József barátom foglalkozást váltott. Angyallá változott.

Balogh József egy irodalmi pályázat zsűrielnökeként
Sadness

Közel egy hónapja adtunk hírt arról Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért 2011. November 21. 19:07 , hogy közismert szombathelyi költő, pedagógus, a Lord zenekar szövegírója, Balogh József súlyos betegséggel küzdött.

Június óta ágyhoz kötött beteg. A teste mozdulatlan, beszélni csak suttogva képes, de elméje, gondolkodása teljesen ép!

– írta akkor segítségkérő levelében a barát, Szovák Csaba.

Hatvanadik születésnapjára barátok és a család összefogásával azt tervezték, hogy kiadják legújabb verseit, és ezzel a kötettel lepik meg kórházi ágyán a költőt. Az akció sikerült, így láthatta még Balogh József friss nyomtatásban legújabb "gyermekét", a Reményringató című kötetét.

Saját soraival búcsúzunk tőle, amelyet Mélymagas című verséből választottunk:

"A riadtság szárba szökken,
levegőt már nem veszek,
keresztem a lucsok-sárba
ér, s a véges Végtelent
mindkét szemem tisztán látja,
ahogy a Fény otthonába
önmagammal érkezek."

Nyugodjon hát békében, a Fény otthonában!

Emlékezzünk rá ezzel a dallal

Balogh József életrajza

1951. december 15-én született Pécsen. Nős, két fiúgyermek apja.

1970-től 1973-ig a szombathelyi tanítóképző főiskolán, majd 1983-tól 1985-ig a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult. 1973-1975. között Őriszentpéteren, 1975-1987. között Nagysimonyiban, 1987-1995. között Szombathelyen, a Hunyadi János Általános Iskolában tanított, 1995. óta a szombathelyi Eötvös József Általános Iskola tanára.

Versei több megyei és országos antológiában szerepeltek. Írt általános iskolai tankönyveket, feladatgyűjteményeket is. Számos író-olvasó találkozón vesz részt. Vezetett gyermek színjátszó csoportot. Rendszeresen zsűrizik különböző versenyeken. Dalszövegeket is ír, több versét megzenésítették.

(Forrás: Lordinfo)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Balogh József, Veress Márton és Bariska István az idei „Primák”

A súlyos betegséggel kórházban fekvő Balogh József szombathelyi költő-tanár lett az idei Vas Megyei Prima közönségdíjasa, de a mi olvasóink is őt tartották a díjra legérdemesebbnek.

Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért

Súlyos betegséggel küzd, barátai a születésnapjára meglepetéssel készülnek: kiadják a legújabb verseit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra