Ez a nap is eljött: átadták a balogunyomi kerékpárutat

Végéhez ért a műszaki átadás, kedden este pedig az utolsó akadályokat is elbontották.

Mától hivatalosan is használható a Szombathelyt és Balogunyomot összekötő kerékpárút – derült ki a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület Facebookra feltöltött videójából.

Ebben Mohos Géza, az egyesület elnöke beszélt, aki elmondta: 6 éve, 2017-ben indult a küzdelem az útért, ami kedden, a fizikai akadályok elbontásával véget ért.

A rövid bejelentkezésből kiderült, erre azért került sor, mert véget ért a műszaki átadás.

Néhány hónappal ezelőtt kollégánk is tekert Hajtottunk egyet a majdnem kész Szombathely és Balogunyom közötti kerékpárúton 2022. November 20. 15:23 az úton, akkor azonban még akadályokkal találta szembe magát. Ezek kerültek most elbontásra.

Az út története egyébként meglehetősen kalandos. 2021-ben még arról szóltak a hírek, hogy a város megépítené az utat, de nincs rá pénz. Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 Később aztán kiderült: a kivitelező Alpok Terra Kft. a vártnál olcsóbban Happy end: Megépül a balogunyomi kerékpárút, és olcsóbb lesz, mint kalkulálták 2022. March 07. 16:19 megépíti az utat. A munka tavaly júniusban Szóljanak a fanfárok! – Elkezdődött a balogunyomi kerékpárút építése 2022. May 31. 19:20 kezdődött, idén novemberre pedig el is készült a két kilométeres szakasz, azóta tartott a műszaki átadás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet