Szóljanak a fanfárok! – Elkezdődött a balogunyomi kerékpárút építése

Hosszú, politikai csatározásokkal átszőtt út vezetett idáig.

Egészen hihetetlen! Megkezdődött a Szombathelyt Balogunyommal összekötő 2,3 km-es szakasz építése. A helyszínre érkező kollégánk kedd reggel már látta a munkagépeket, melyek javában ásták ki az új út alapját.

Kérdésünkre a kivitelező Alpok Terra kft. közölte: az útnak 2023 januárjára kell elkészülni, úgy gondolják, hogy tudják tartani a határidőt, terveik szerint már november végére teljesen elkészül a kerékpárút.

A cég hozzátette: eddig a szakaszon előkészítő munkák folytak, ezért nem kezdődött el korábban az építkezés.

Már van nyoma az építkezésnek.
Nyugat.hu

Előzmények

A bicikliútnak érdekes előélete van. Korábban egy sajtótájékoztató keretein belül Tarsoly Alfonz balogunyomi polgármester és Horváth Attila szombathelyi alpolgármester került konfliktusba egymással, Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 amelyet Nemény András polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő facebookos nyilvános vitája A megrekedt balogunyomi bicikliút ügyében összeugrott Hende Csaba és Nemény András 2021. November 05. 18:26 követett.

Miután mégis sikerült előteremteni a pénzt az útra, nyertest is hirdetett a város közbeszerzési bizottsága, ami a legjobbnak az Alpok Terra kft.-t találta, Happy end: Megépül a balogunyomi kerékpárút, és olcsóbb lesz, mint kalkulálták March 07. 16:19 ami 144 millióért építheti meg az utat. Legutóbb egy hónapja jártunk kint a helyszínen, akkor még egy „Köszönjük a türelmüket” „Köszönjük a türelmüket!” - Egyelőre még semmi nyoma a balogunyomi bicikliút építésének April 23. 07:27 tábla fogadott minket.

Zárójelben jegyezzük meg

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben kifejtettük, „Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver” – Ha kalandra vágyik, tekerjen ki este biciklivel a Petőfi-telepre May 28. 20:27 ezzel csak félig van megoldva a Balogunyom és a Szombathely közötti kerékpáros közlekedés.

A már meglevő, Szombathely-Petőfi-telep közötti szakasz repedezett, több helyen már benőtte a gaz az utat, este pedig különösen kalandos itt kerékpározni. Ennek a szakasznak az előéletét egy külön cikkben idézzük majd fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet