Szóljanak a fanfárok! – Elkezdődött a balogunyomi kerékpárút építése

Hosszú, politikai csatározásokkal átszőtt út vezetett idáig.

Egészen hihetetlen! Megkezdődött a Szombathelyt Balogunyommal összekötő 2,3 km-es szakasz építése. A helyszínre érkező kollégánk kedd reggel már látta a munkagépeket, melyek javában ásták ki az új út alapját.

Kérdésünkre a kivitelező Alpok Terra kft. közölte: az útnak 2023 januárjára kell elkészülni, úgy gondolják, hogy tudják tartani a határidőt, terveik szerint már november végére teljesen elkészül a kerékpárút.

A cég hozzátette: eddig a szakaszon előkészítő munkák folytak, ezért nem kezdődött el korábban az építkezés.

Már van nyoma az építkezésnek.
Nyugat.hu

Előzmények

A bicikliútnak érdekes előélete van. Korábban egy sajtótájékoztató keretein belül Tarsoly Alfonz balogunyomi polgármester és Horváth Attila szombathelyi alpolgármester került konfliktusba egymással, Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 amelyet Nemény András polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő facebookos nyilvános vitája A megrekedt balogunyomi bicikliút ügyében összeugrott Hende Csaba és Nemény András 2021. November 05. 18:26 követett.

Miután mégis sikerült előteremteni a pénzt az útra, nyertest is hirdetett a város közbeszerzési bizottsága, ami a legjobbnak az Alpok Terra kft.-t találta, Happy end: Megépül a balogunyomi kerékpárút, és olcsóbb lesz, mint kalkulálták 2022. March 07. 16:19 ami 144 millióért építheti meg az utat. Legutóbb egy hónapja jártunk kint a helyszínen, akkor még egy „Köszönjük a türelmüket” „Köszönjük a türelmüket!” - Egyelőre még semmi nyoma a balogunyomi bicikliút építésének 2022. April 23. 07:27 tábla fogadott minket.

Zárójelben jegyezzük meg

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben kifejtettük, „Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver” – Ha kalandra vágyik, tekerjen ki este biciklivel a Petőfi-telepre 2022. May 28. 20:27 ezzel csak félig van megoldva a Balogunyom és a Szombathely közötti kerékpáros közlekedés.

A már meglevő, Szombathely-Petőfi-telep közötti szakasz repedezett, több helyen már benőtte a gaz az utat, este pedig különösen kalandos itt kerékpározni. Ennek a szakasznak az előéletét egy külön cikkben idézzük majd fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet