Kizavartak egy szombathelyi bankból egy kisgyerekes anyukát, mert nyűgösködött a gyereke

Ha csak olvassuk, el se hisszük, de véletlenül fültanúi voltunk az esetnek. A Fő tér közelében történt, tegnap déltájban.

Tegnap a szombathelyi Fő térhez közel, egy bank bejárata előtt egy nő hangos szóváltásba keveredett a biztonsági őrrel. Mi is épp arra jártunk, déli csúcsidő volt, rajtunk kívül sokan fültanúi lehettek a heves szócsatának.

Futtában mi is levettük, miért akadt ki a biztonsági őrre a hölgy. Kiderült, a járda közepén, babakocsival tehetetlenül álldogáló anyuka merészelte bevinni a bankba az egy-másfél éves forma kisgyerekét. A gyerek megunva a 40 perces várakozást, nyűgösködni kezdett. Nem kiabált, nem sírt, csak nyűgösködött. Erre a biztonsági őr rászólt az anyukára, hogy fegyelmezze a kicsit, aztán kiküldte őket. Egy másik várakozó hölgy kelt a védelmükre, mélyen felháborította ugyanis a biztonsági őr viselkedése. Így keveredett vele szóváltásba már az utcán.

Ez a helyszín, a szombathelyi Kőszegi utca, illusztráció
VB

Aztán, micsoda véletlen, esti ügyeletesként pont hozzám futott be a megalázott szülő olvasói levele. Így tudom, a sztori tényleg igaz, úgyhogy nincs mit szépíteni a dolgon, ez volt. (Keretben a felháborodott édesanya levele.)

A kérdés már csak az, Önök szerint joga volt a biztonsági őrnek rászólni az anyukára? És mit tehet egy anyuka, ha hisztizni kezd várakozás közben a gyereke?

Név nélkül szeretném leírni a mai nap történteket

Kislányommal aki 18 hónapos, banki ügyet intézni mentem egy kőszegi utcai bankfiókba. 40 perc várakozás után a kislányom már kezdett nyugtalan lenni, kicsit hangosabban viselkedett. Direkt nem akartam kivenni a babakocsiból hogy ne rohangáljon az emberek között. Erre hirtelen odalép hozzánk a "kedves" biztonsági őr és felszólít hogy csitítsam el a gyereket, mert itt emberek dolgoznak, vagy ha nem marad csendben menjünk ki. Erre mondtam neki, hogy egy ekkora gyerektől ne várja már el, hogy ennyi várakozás után még szó nélkül ül, egy helyben. Erre ő azt mondta nekem, hogy egy intelligens és okos gyerek ezt megérti.

Erre mondom neki, hogy ő még kicsi, nem érti meg. Erre elkezdett kiabálni velem a bank közepén, hogy menjünk ki innen. Én meg persze már mérgesen mondtam neki, hogy szégyellje magát, hogy így viselkedik. Többi várakozó is teljes döbbenettel hallgatta mit művel. Majd erre el akartam kérni a panaszkönyvet, de senki a füle botját nem mozdította. Majd már elsírtam magam a kínos helyzet miatt.

Az őr kitárta nekem az ajtót és kimentünk

Ezt az egyik várakozó hölgy nem hagyta szó nélkül és elkezdett kiabálni az őrrel az ajtóban és hívatta a vezetőt. A vezető kijött utánam az utcára, és nagy nehezen, de visszamentem. Elintéztem amiért mentünk. Persze az őr egy elnézést sem ejtett ki a száján.

Ilyen megaláztatást kell átélni egy anyának, csak azért mert a gyereke kicsit hangosabb?

Hozzáteszem, nem kiabált vagy üvöltött. Mindezt végig hallgatta a bank összes éppen dolgozó alkalmazottja és senki nem szólt közbe. Ezt a történetet szerettem volna leírni más ne kerüljön ilyen helyzetbe. Az őr ellen panaszt tettem a munkáltatójánál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem