Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Bántalmazással vádolják az egyik szombathelyi kutyakozmetikust

A kutyakozmetikus és a kutya gazdája ellent mond egymásnak, a nagy vesztes viszont a kisállat, amit el kellett altatni.

Egy elkeseredett és dühös olvasó keresett meg minket, aki azután vesztette el a kutyáját, hogy azt az egyik szombathelyi kutyakozmetikából elhozta. Állítása szerint az állat állkapcsát a kozmetikában törték el, sok azonban a homályos részlet.

A bal állkapocs szár volt eltörve

Olvasónk levelében azt írta, hogy a kutyát 14 óra 30-ra vitte el a kutyakozmetikába, majd 17 óra 15-re ment érte. A yorki keverék kutya azonban bódult volt, és a haza vezető úton folyamatosan nyüszített, állkapcsa kattogott. Nem evett és nem is ivott.

Illusztráció
Nyugat.hu

Felhívták a kutyakozmetikát, ahol annyit mondtak neki, hogy a kutyának valószínűleg kitört a foga, érdemes lenne állatorvoshoz vinni. Ezután került az állat a Noé Állatambulanciára, ahol megállapították, hogy a kutyának eltört az állkapcsa. Mivel a műtétet Budapesten kellett volna elvégezni, ezt a gazdák nem tudták vállalni, ezért el kellett altatni a három éves kutyát.

Felhívtuk az illetékes állatorvost, aki az említett kutyát kezelte. Elmondása szerint a kutya sokkos állapotban került hozzá, és folyamatosan folyt a nyála. Ekkor derült ki, hogy a kutya bal állkapocs szára tört el. Mivel a kutya így sem enni, sem inni nem tudott, azonnali műtétre volt szükség. A doktor elmondta, hogy abban az esetben, ha olyan műtétre van szükség, amit ők nem tudnak elvégezni, egy budapesti klinikára küldik az állatokat. Ezt nem tudták a kutya gazdái vállalni, ezért került sor az elaltatásra.

Kérdésünkre, hogy egy ilyen sérülést hogyan szerezhetett a kutya az állatorvos azt felelte, hogy mindenképp külső hatás kellett hozzá. Mint mondja, ő azonban senkit nem akar vádolni semmivel, hiszen mint mondja, még a kutyakozmetikus és az állatorvosi vizsgálat között is eltelt egy óra.

A két fél ellent mond egymásnak

Az üggyel kapcsolatban több kérdés is felmerült. Többek között, hogy miért volt szükség arra, hogy a kutya három órán keresztül a kozmetikában legyen, valamint miért nem érdeklődtek másik állatorvosnál arról, hogy meg tudnák-e műteni az állatot.

Az érintett kutyakozmetikus Facebookon annyit írt, hogy az érintett kutya épségben került ki a kezei közül, amire tanúi is vannak. Lapunk megkeresésére annyit válaszolt, hogy nem kíván nyilatkozni. Mint mondja, ő nem akar hadakozni senkivel.

Megpróbáltuk megkeresni a kutya gazdáját is, hogy a felmerülő kérdéseket feltegyük neki, ő azonban csak annyit felelt, hogy az ügyben rendőrségi eljárás indult, emiatt nem szeretne nyilatkozni.

Címlapképünk illusztráció.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem