És azt a viccet ismerik, hogy Bayer Zsolt belerikkantott az éjszakába?

De éljenzés helyett már az övéi is csak meglapogatták a fejét, mint a japán katonának, aki húsz év elteltével is azt hitte, hogy tart még a világháború.

Aki megsajtószemlézte már magának a mai napot, az nem tudott nem belefutni a Fidesz méregcsövének újabb kibocsátásába . Ami igazából nem is önmagáért érdekes, hanem attól, ahogy az emberek reagálnak alatta. Merthogy nem éppen támogatólag. Az internetadós tüntetések már eddig is plasztikusan megmutatták, hogy itt most nem egyértelműen az egyik vagy másik oldalhoz való húzásról van szó, hanem arról, hogy már pártállástól függetlenül, apolitikus apátiába süllyedve elégelték meg jó sokan, hogy a kormány, ami úgy szerzett kétharmadot, hogy a szavazóképes lakosság mindössze 27 százaléka voksolt rá , sorozatosan és pofátlanul szarik bele vidáman a nagy nemzeti ventilátorba.

Miközben egyre többen ismerik fel, hogy nem az a lényeg, hogy ki csinálja, hanem hogy mit csinál.

Annál örömtelibb pillanatokat nem mutatott fel egyik demonstráció sem, mint amikor emberek azt juttatták kifejezésre, hogy le van szarva baloldaliság meg jobboldaliság, itt most az a lényeg, hogy az információ szabad áramlását akarják korlátozni. Mégis, akik az újabb őrült terv belengetése nyomán meg merték lépni, hogy egy hűvös keddi napon becsukták maguk mögött a lakásajtót, és tüntetni sereglettek, azoknak Bayer Zsolt tévképzetei szerint a CIA segített.

Érdekes, én ott voltam mindkét fővárosi tüntetésen, és nem láttam gyanús öltönyös alakokat, akik világító mobiltelefonokat rakodtak volna le egy platóról (ellentétben a márciusi Békemenettel, ahol külön munkakörben zajlott a transzparens-osztogatás), se jelzés nélküli hangtalanul köröző helikoptert, de még egy árva félamerikai toborzó e-mailt sem kaptam a megelőző napokban, hogy gyerünk, menni ki az utcára.

Bayer Zsolt egy Fidesz-nagygyűlésen
Unger András

Minden Idők Véleményvezér Zsoltja szerint

ami ma hazánkban folyik, az vérlázító és elviselhetetlen.

Ez speciel tűpontos igazság.

Az, hogy a rendszerváltás után tizenpár évvel behasalunk annak a Putyinnak, aki kedvére nyomorgatja éppen Ukrajnát, és olyanokat mond, hogy két nap alatt bevenné Varsót és Bukarestet, hogy az adóhatóságunk vezetője korrupciógyanúba keveredik és cseszik érdemben válaszolni az őt megtaláló újságíró kérdésére, hogy civil szervezetekre rendőröket küldenek, hogy a Lázár Jánosnak okozott kellemetlen percek miatt tönkretesz a kormány egy független hírportált, hogy Orbán Viktor az egészségügy rendbetétele helyett stadionokba talicskáztatja a milliárdokat, hogy azt mantrázzák nekünk, hogy Magyarország jobban teljesít, miközben ennek a szöges ellentéte igaz - tényleg döbbenetesen geci egy dolog.

Bayer persze nyilván nem ezekre gondol, amikor azt mondja, hogy csak érjen haza, és már kezdi is szervezni az újabb Békemenetet. Hiszen ennek békéhez, békességhez, békülékenységhez a világon semmi köze nincs, sosem volt. Ezt csodálatosan aláhúzzák a publicista azon sorai, amikben a mobiljaikat szimbolikusan magasba emelőket úgy emlegeti, hogy

ők azok, akik bármikor kicserélhetők egy telefonra.

Hát ennyire dúl a béke Bayer Zsolt fejében.

Bonyhádi Zoltán

De az vajon mikor jut el a fejéig, hogy míg a Békemenetet nem tartja más össze, mint a párthűség, addig ezekre a kormányellenes tüntetésekre párthovatartozástól függetlenül mentek el az emberek?

Érthető a pánik: a Kubatov-listák korában a legijesztőbb egy beskatulyázhatatlan massza.

A jelenség, amikor a konzervatív anyuka gyerekkel az oldalán menetel együtt a balos antifasisztával, az egyetemi tanárral, a buszvezetővel, és a semelyik pólus felé sem húzó, szenvedélyes főiskolással. Ha valami véget vethet az Orbán-kormány elszabadult derbijének, az nem a kiherélt országgyűlési ellenzék lesz, hanem a puszta tettek alapján ítélő tömeg. Ami tényleg a végső békéért haragszik, és nem a haragos széthúzás elmélyítéséért játssza el a békés bárányt. És ez a nem mindegy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra