Bebes István szerint nincs baj a körmendi szurkolók és a csapat cigányozós ünneplésével

A körmendi polgármester reagált az általunk közzé tett videóra.

Csütörtökön mutattuk be Ordenáré módon ünnepelte ezüstérmét a Körmend 2022. June 30. 10:02 azt a videót, amelyen az elveszített kosárlabda bajnoki döntő után egy kocsma udvarán a körmendi szurkolók a játékosokkal együtt nem csak a csapat ezüstérmét ünnepelték a Rába partján, hanem az ellenfelet is gyalázták és cigányoztak. Az interneten keringő videón nagyon jól hallhatóan a "falcós c*gányok, a k*rva anyátok" rigmust foglalták dalba és énekelték szakadatlan, és még jobban láthatóan ebben élen járt Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya, válogatott játékos is.

Sokat gondolkodtunk mi is, hogy tegyük közzé ezt a videót, hogy bàrmilyen furcsának is tűnik ezt most itt: korrektek legyünk. Nem fűztünk hozzá semmit, csak közzé tettük a felvételt, mert meglepőnek találtuk azok után, hogy – miként írtuk is -, a szombathelyi közönség a körmendi játékost a döntő ötödik meccse után állva tapsolta meg. Azt is írtuk, hogy ismerjük a két csapat szurkolói közt meglévő feszültséget, amit eddig a játékosok nem gerjesztettek, most viszont igen, és a felvétel szerint eléggé elítélhető módon kurvaanyázva. Bár ez ízlés kérdése.

Képek az
olvasó

Nos, a jelek szerint nem vagyunk egy oldalon sem Bebes Istvánnal, sem a Vas Népe című megyei lappal. A körmendi polgármester ugyanis boszorkányüldözést emleget részünkről (de ismerős ez a kifejezés kormányzati körökből) Facebook-bejegyzésében , a megyei napilap szerint pedig hangulatot keltünk. A Vas Népe szerint a videón a körmendi csapat ünnepel, a lap viszont azt elfelejti hozzá tenni, hogyan, és azt sugallja, hogy a Nyugat a felhőtlen körmendi boldogságot kifogásolja.

Hogy ezt a Vas Népe elhallgatja, tehát manipulál, az nem újdonság, sőt, inkább már ez az általános, úgyhogy a Vas Népe innentől storno. Éppen ezért Bebes István bejegyzésére reagálnánk inkább, akin viszont csodálkozunk. Azt írja: "Minden csapatról és szurkolóiról lehetne ugyanis ilyen és ehhez hasonló videót csinálni, ez egyértelmű." – ha igen, szeretnénk látni egyet, a feltételes mód ugyanis nem bizonyíték, a más is tehetne ilyet pedig nem feloldozás annak, aki már megtette.

Továbbá – így a polgármester: "az a fajta boszorkányüldözés, ami most Szombathelyen zajlik az nem méltó egy bajnokcsapathoz. Igenis kiállok Ferencz Csaba mellett, aki nem csak nagyszerű játékos, de kiváló ember is. Ezen pedig nem változtat semmilyen lejárató kampány, ami ellene folyik jelenleg." - Kiegészítenénk, nem a kampány járatja le Ferencz Csabát, megtette ezt ő maga saját magával, amikor cigányozott.

Bebes István itt még a döntőt nézi
Mészáros D. Zsolt

A megoldás is egyszerű lett volna, amit bocsánatkérésnek hívnak, ilyen viszont nem történt. Ott tartunk az ügyben egyébként, ami ma Magyarországon általános, hogy az a hibás, aki a valóságot bemutatja, és nem a valóság maga, amit szeretnének elkenni és elfelejteni. " Az a fajta boszorkányüldözés, ami most Szombathelyen zajlik az nem méltó egy bajnokcsapathoz. Igenis kiállok Ferencz Csaba mellett, aki nem csak nagyszerű játékos, de kiváló ember is. Ezen pedig nem változtat semmilyen lejárató kampány, ami ellene folyik jelenleg."

Nem véletlenül ismételtük Bebes Istvánt, aki szintén tévedésben van. A Falco csapatának ehhez semmi köze, ebben az ügyben meg nem szólaltak, egy hangjuk nem volt. Nem kellene idekeverni, hogy ez nem méltó egy bajnokcsapathoz. A videón látható viselkedés sem méltó egy ezüstérmes csapathoz, az pedig, hogy a válogatott világbajnoki selejtezője miatt nem kellett volna mindezt közzé tenni, mert a csapategység megbomlik - mint azt Bebes tételezi -, mellébeszélés. Ott, a válogatottnál nagyon is jól tudják mindezt, az összes játékos és edző. A szurkolók nem tudták, ők viszont megérdemlik az igazságot.

Bebes István - teljesen szükségtelenül - politikai szálakat is belekever egy általános emberi kérdésbe és más tévedései, csúsztatásai is vannak. Ezekre később visszatérünk.

Bebes István Facebook-bejegyzése

Angyalok és ördögök

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a posztomat, de úgy éreztem, hogy nem hagyhatom szó nélkül a bajnoki döntő után történteket. Szándékosan nem a válogatott mérkőzés előtt hoztam nyilvánosságra az írást, hiszen nem szerettem volna tovább élezni az ellentéteket a világbajnoki selejtező előtt. Sajnos azonban nem mindenki gondolta így, voltak, akik úgy érezték, hogy jó ötlet olajat önteni a tűzre a nemzeti együttes Portugálok elleni összecsapása előtt. Biztos vagyok benne, hogy aki ezt megtette annak egyáltalán nem fontos a magyar válogatott szereplése. Kizárólag az ellentétek szítása vezérelte.

Rögtön az elején szeretnék gratulálni a Falco csapatának, hiszen megérdemelten lettek bajnokok az idei évben! A mi csapatunk viszont erőn felül teljesítve jutott a döntőbe és kényszerítette 5 mérkőzésre azt a Falcot, akik előzetesen már söprésről, körmendi hálóvágásról beszéltek. A Körmend tehát megmutatta, hogy soha nem szabad lebecsülni. Még ha ezzel egyébként a sárga-fekete szurkolók és néhány játékos nem is ért egyet.

A mérkőzés után természetesen mindkét csapat ünnepelt a saját szurkolóival, meg is érdemelték, hiszen egy hosszú, fárasztó és sikeres szezonon voltak túl a játékosok. Azonban még véget sem ért az ünneplés, de szombathelyi oldalról már a körmendi szurkolókkal és a csapat játékosaival kezdtek el foglalkozni. Amennyiben a szurkolók teszik mindezt az még valahol megérthető, de amikor egy internetes hírportál minősíthetetlen stílusban, szándékosan feszültséget generálva, a körmendi szurkolókat és játékosokat valamiféle ördögként bemutatva próbál meg minél több kattintást generálni, ott azért vannak problémák. Különösen, ha az a hírportál generálja a feszültséget, mely mögött az a C. CS. áll, aki évekig meghatározó személy volt a Falco csapata körül, és nem keveset tett azért, hogy a két csoport szurkolói között ennyire elmérgesedjen a helyzet.

Minden csapatról és szurkolóiról lehetne ugyanis ilyen és ehhez hasonló videót csinálni, ez egyértelmű. Ugyan ki ne akarná kiereszteni a gőzt egy ilyen szezon után? Számtalan esetet hozhatnék ide, amikor akár a csapatot, akár a szurkolókat, akár személyesen engem ért inzultus szombathelyi részről. Soha nem rohantam a médiához, ugyanis a sport velejárója, hogy a felfokozott hangulatban néha becsúsznak olyan dolgok is, amiket egyébként a hétköznapokban egészen biztosan nem tenne meg az ember. Így van ez már több évtizede, a világ minden táján. A szenvedély néha magával ragadja az embert a sport világában. Engem is. Talán kell is ez a szenvedély ahhoz, hogy ilyen nagyszerű rangadók létezzenek a 21. században, mint amilyen a Falco-Körmend összecsapások.

Ettől még nem állítom, hogy a mieink angyalok lennének. Hibázunk mi is, bizonyára többször is. Ha valakit megsértettünk, akkor én ezúton is bocsánatot kérek tőle! De az a fajta boszorkányüldözés, ami most Szombathelyen zajlik az nem méltó egy bajnok csapathoz. Igenis kiállok Ferencz Csaba mellett, aki nem csak nagyszerű játékos, de kiváló ember is. Ezen pedig nem változtat semmilyen lejárató kampány, ami ellene folyik jelenleg. Nem vagyunk angyalok, de nem hiszem, hogy egyenesen a pokolig kellene száműzni minket, mint az ördögöket. Javaslom, hogy mindenki a saját háza előtt sepregessen, mielőtt másokról akar erkölcsi és morális kinyilatkoztatásokat tenni!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet