Egy a haza, egy a párt, a zombimenet újra jár (publicisztika)

Szenzáció: a Fideszhez köthető háttértámogatók koprodukciójában készült Z-kategóriás horrorfilm ismét Budapesten!

Tessék, csak tessék, Európa-szerte egyedülálló élmény! Jöjjön nézni tízezreket, amint egy tehetségtelen, kapkodó, béna és szakmaiatlan kormány mentális medvecsapdába zárt rajongóiként felvonulnak megmutatni, hogy ők igenis szeretik ezt a világraszóló tehetségtelenséget, ezt a csapodár kapkodást, ezt a kormányzásnak füllentett bénázást, ezt a szakmaiatlan vezérkart! Valahogy így tudnánk elképzelni annak a plakátnak a szövegét, ami a másodszor is megszervezett békemenetet hirdeti az érdeklődő turistáknak.

Mert igen, egy hét múlva ismét nekiindul a Fidesz-barát massza. A belső körnek persze egészen másképp szólt a felhívás. Megdöbbentő:

A Békemenet, a magyar emberek tömegeinek csendes vonulása 2012. január 21-én példaértékűen mutatta föl egész Európának, hogy „egy a haza”. Amint 1848 a forradalom, 1956 a népfelkelés, úgy 2012 a nemzeti szuverenitásért való kiállásunk dátuma lett. Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség. Hiszen megtapasztaltuk, a történelem pedig többszörösen igazolta, hogy az „adós-rabszolgaság” képes nemzeteket megsemmisíteni.

Üres duma. Megmondom, mi semmisít meg nemzeteket: az az országvezetés, ami az ország érdekei elé helyezi a sajátját, például politikai előmenetelét, és nem hajlandó beismerni, hogy elkúrta. Sőt, amikor ez már mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez a helyzet, még akkor is a saját igazát bizonygatja. És amelyik ha így folytatja tovább, tényleg a tönk szélére sodorja társadalmát.

Vajon a menet békés, gyertyás vonulói tudják-e, hogy a költségvetés nem játék, egy komplett állam működőképessége múlik rajta, és hogy az Orbán-kormány mégis az utolsó előtti pillanatban kapott észbe, hogy a költségvetésen 500 milliárdos kráter éktelenkedik? És hogy ezért "kiigazítócsomagnak" nevezve gyorsan kitaláltak egy rakás olyan megszorítást, amiknek a hatását még hosszú távon nyögni fogjuk? Hogy a saját hülyeségük miatt kénytelenek határt szabni a segélyeknek, megadóztatni a bankautomatás pénzfelvételt, elbocsátani 22 ezer embert a közszférából, és halogatni a pedagógusok régóta megérdemelt béremelését?

Tavalyi békemenetelő
Unger András

Tudják-e, hogy ebben az egész történetben nem az IMF a ludas, hanem ez a tárgyalásokat halogató, szemtelenül az Európai Unió arcába röhögő, holott legfeljebb meghunyászkodásra jogosult kabinet? Tudják-e, hogy ha ez a kabinet így folytatja, akkor hamarosan a felvonulók levegővételét is megadóztatják? Tudják-e a mosolyogva menetelők, hogy milyen emberekért menetelnek?

Elmondjuk ezt is szívesen. Olyanokért, akik szerint az idegen nyelvű oktatás olykor nem eléggé hazafias. Olyanokért, akik szerint a házasság előtti szex helytelen, az azonos neműek kapcsolata pedig nem egészséges. Olyanokért, akik 200 millió forintért hazudnak az IMF-ről a nyomtatott sajtó hasábjain (hiszen nem a Nemzetközi Valutaalap akarja ezeket az intézkedéseket). Olyanokért, akik alatt a közmédia olykor egészen merészen manipulatív húzásokat enged meg magának, de ha valaki ezt szóvá teszi, tízmillióra beperelik . Olyanokért, akik nem csak határaink belül, hanem azokon kívül is idióta módjára viselkednek, és lazán kiadnak egy gyilkost a szülőhazájának .

Tudnám még sorolni, csak nem szeretném. Egyszerre meghökkentő és keserűen szomorú azonban, hogy hiába dörgölnénk mindezeket a Béke Menete orra alá, ők egy percig sem hezitálnának, haladnának tovább a kormány melletti kiállás jegyében. Nem gondolnák át, de miért is tennék, hiszen olyan régóta vannak mellettük, hogy a hibákkal való szembenézés képtelenségét is magukévá tették.

A siker titka az összefogásban, a nemzeti összetartozásban van

- írják ők. Az összefogásnak azonban nem pártpreferencia mentén kéne működnie - mondjuk mi.

De lehet, hogy hiába. A biztos szavazókból álló menet ismét csatangol egyet, mosolyogva, fáklyákkal. Hiszen az összetartozás a lényeg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ismét zúgott a Viktor, Viktor - Szubjektív fotóriport

Szombaton körülbelül százezren mutatták ki szeretetüket a Fidesz-kormány iránt Budapesten. Tudósítónk szubjektív kommentárokkal megtoldott fotóriportban mondja el, mit látott.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény