Kitüntetés és tüntetés

„Megtudhattuk, hogy januárban megint lesz Békemenet, csak most a buta diákok ellen.” – Bakács publicisztikája.

Na végre, megkapta. Mert megérdemelte. Bayer Zsolt, a Békemenet szervezője díjazott lett azon a sötét kis ünnepségen, amit magának rendezett a hatalom a Gellért Szállóban, miniszteri asszisztenciával, Széles Gáborral, Stefka Istvánnal ékesítve. Békemenet! Ők tették a legtöbbet Magyarországon a társadalmi békéért.

És fogják is tenni a jövőben, mert megtudhattuk, hogy januárban megint lesz Békemenet, csak most a buta diákok ellen. Hogy buták, azt abból a tahóságból tudom, ahogy az Emberi Erőforrás vagy mi a humánum minisztere, Balog Zoltán beszélt a tüntetőkről. Utódját, akit kinevez, érdekes módon nagyon szereti (Gulyás Gergely), mert hiába fiatal, bölcs. Mondhatta volna úgy is, hogy annak ellenére szereti, hogy fiatal.

Hagyjuk most Freud-ot sírjában pihenni, felejtsük el a szemantikát, a lényeg, hogy Zsoci kihozza az utcára a fiatalokat, akik azért fognak tüntetni, hogy mégiscsak legyenek keretszámok, részképzés, röghöz kötés, miegymás. Izgatott vagyok, mert ha ez is sikerül neki, leborulok az ő Sámánsága előtt. (Az más kérdés, ha teljesen hülyék lesznek a fiatalok, és kimennek tüntetni a saját jövőjük ellen saját generációjukkal szemben, akkor mi értelme élni nekem? Vagyis game over.)

De itt még nem tartunk, bármekkora is legyen az a plecsni, amit rászart Zsoci mellére a hatalom. Én is settenkedtem az utcán, igaz, nem is látszottam Békemenetnek, talán azért találkoztam több dühös diákkal, egyetemistával, művésszel, mint az most a közszolgálati médiában (nem) látható.

Azt mesélte nekem a Szabad Művészek akciócsoport egyik tagja, amikor megjelentek az MMA ülésén tiltakozni Fekete Gyuri bácsi ellen, és kihúztak egy molinót, hatalmas beszólásokat kaptak. Ti komcsik vagytok? Kubából jöttetek? Gyurcsány fizeti a költségeket? Ezek biztos kommunisták. Hány évesek vagytok...otthon a helyetek - vélekedtek az Akadémia tagjai maguk között, a jobbik rész, mert olyan is volt, hogy egy szobrász, öregember, és művész létére karatézni kezdte a fiatalokat.

Na, mindegy, jót röhögtünk ezen, és Woody Allenre gondoltunk, az biztos, hogy nem szeretnék az MMA tagja lenni. A baj csak az, hogy ezek a Kuczka Péteren felnőtt, belsőleg építkező bácsikák akarják megmondani mindenkinek, hogy mi is a magyar?

Ez volt múlt héten, de alig volt érdekes, mert közben a gyerekek az utcán nyomultak. Nem voltak velük a szüleik, elzavarták a pártokat, nem voltak erőszakosak, a téli rózsa színe sárga, és lényegében rövid időn belül győztek. Igazi aljasságot csak a rendőrség, és média követte el, a kés , pontosabban egy svájci bicska volt, amit egy rendőr motozott ki egy tüntetőnél, a zsebében, persze ehhez kellett egy-két ötletadó lator is, aki ez alapján a médiában megbélyegezte a diákok tüntetését. Na, ki volt az? Bayer Zsolt volt az. Puszi.

A fiatalok gondolkodtak azon, hogy rágalmazásért feljelentést kéne tenni, de inkább helyettük mondom, amit korábban is, csak leintettek, hogy Bayer Zsolt bizonyosan a társadalmi béke egyik legádázabb, legveszélyesebb ellenfele. Kövér László szép beszéde mellett történő kitüntetése lehetne egy Szabó István film jelenete is, szolid taps, pezsgős poharak koccannak, esetleg, némi szalonzsidózás a zserbó fölött. Nem tudom, nem hívtak, de azért van fantáziám.

A végére még egy pici nyelvészkedés. Amit végképp nem értek, hogy miért pont Békemenet a neve? Eleve ez a béke szó elkopott már a Békeharc és a Béke Tsz keresztjében, valahol a coccializmusban. Különben is, mi lesz akkor, ha a Békement véletlenül találkozik egy másik menettel, akik másként hívják magukat? Mondjuk Együttműködés 2014-nek. Gondolom, nem lesz bunyó, már a nevek miatt sem. Ők mindenesetre megvédik a békét. Mi meg a szabadságot. Boldog Új évet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény