Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Berki Krisztián, mint zenész

Véletlenül és váratlanul láttam meg azt a tévé képet, amitől lefagyott a lábam és a szívem.

Egy mosolygó nő mellett állt Berki Krisztián, - nem az, akire büszkék lehetünk, hanem a másik – és egy gitár lógott a nyakában. Majd felváltva mondtak egy mondatot a holnapi vendégekről. Néztem a csajomra, aki vajdaságiként sokkal tájékozottabb a honi celebszar felől, és bevitte a knock outot. Így tudtam meg, hogy a TV2 csajos csatornáján, a FEM 3-on műsorvezető lett a homo sapienshez tartozó különleges egyed. Már ez is önmagában arra sarkalt, hogy hiába a kora reggeli őszi napfény, kövessek el hirtelen seppukut.

Vagyis, ha ő bizonyos értelemben a kollégám lett, akkor jogosnak látom az erős érzelmi kiindulásból elkövetett harakirit, de miután a nemzeti centrális erőtér a kollégáim kétharmadából idiótát csinált, nem nyúltam volna kenyérszeletelő késhez. Mondom, a látvány égett be a látóideg sárgafoltjára. Berki kezében a hangszer – még ha basszusgitár volt is, és tudjuk kikből lesznek a zenekarokban basszusgitáros – úgy hatott, mintha Hulk kisvasút modellezésre adta volna a fejét.

Eljátszottam a gondolattal, vajon létezik-e hangszer, amely Berki kezébe való? A törékeny hegedűt sodomiának venném, a hárfa mégis csak buzisan hatna a szupermacsónak, a gordonka megfulladna a focista lábak között, a zongorához meg komplex lélek kell, vagyis semmi nem illik hozzá. Talán csak a triangulum, vagy az üstdob, tehát olyan, amit ütni kell, igaz, itt sem a nyers erőről van szó.

Amikor a Fradi elnöke lett, már tudtam, hogy nem róla fogok mesélni esténként a gyermekeimnek. Megszoktam már, hogy szegény Fradit bárki abuzálhatja, leszedheti, vagy marketingelhet vele. Torgyán doktor volt sokáig az abszurd csúcsa, aki rózsadombi ügyvédként sem szégyellt zöld-fehér nyakkendőben hülyeségeket beszélni a néphez. És az is igaz, hogy Kubatov messze nem tűnik kispályásnak Berkihez képest. Az, hogy a rendőrség vizsgálódik Krisztiánnál hűtlen kezelés miatt, igazságtalan vele szemben, hisz ezt bárkivel szemben lefolytatható, aki meg akarta menteni a legnépszerűbb csapatot.

Nem véletlenül fejtette meg Dalnoki Jenő a Fradi vezetősége miatt az FTC kifejezést (Ferencvárosi Tolvajok Klubja.) Vagyis, ha hiányzik tíz vagy húszmillió Berki szekrényéből, ez semmi azokhoz a százmilliókhoz képest, amit akkor loptak el, amikor a Fradi a BL-be került. Berki Krisztián, akinek nem a modora sima, hanem a heréje, úgy látszik, a nagy túlélők közé tartozik. A kormánypárthoz idomított TV 2 celebje lett. Erről meg Puzsér kolléga igaz dumája jut eszembe, hogy a sajtószabadság akkor is sérül, ha a tények, és az emberek helyét a bulvárféle zombik veszik át.

A médiahatóság igazán kötelezhetné őt, hogy izgin domború mellkasára a 18-as karikát tetoválja. Hol lesz az a zseniális pszichológus, aki majd megfejti húsz év múlva, hogy kliensének bordenline depressziója visszavezethető egy tévés celeb képernyőn való megjelenéséhez? Bár, az élet a tévében édes, Isten továbbra is titok nekem. Ő mindenkit szeret, én nem. De ha erősen összpontosítok, alázatosan imádkozok, nekem sem lehetetlen, hogy hegyeket mozgassak. Talán, ha sírni látom esőben. Igyekezni fogok, de jó lenne, ha ő is tenne ezért valamit. De ehhez nem elég egy gitár, vagy egy vasaló.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra