Visszaépítették a megszüntetésre ítélt szombathelyi parkolót

Júniusban nagy terveket jelentettek be, de a Berzsenyi téren most is lehet parkolni. A nagy Szent Márton-terv is késik. Az önkormányzat szerint a régészeti feltárás folyik.

Pár héten át gyanús volt, hogy semmi sem történik a szombathelyi Berzsenyi téri parkolóval, aztán hirtelen visszaépítették az elbontott részt. Most úgy tűnik, minden marad a régiben, pedig június elején, tehát két hónapja nagy terveket jelentettek be Vége a parkolásnak, újjáépítik a szombathelyei Berzsenyi teret 2016. June 06. 12:42 itt.

Ilyennek kellene lennie a térnek az év végére
szombathely.hu

A lényeg az volt, hogy megszűnik az egyetem D-épülete előtti parkoló, a tér hasonló lesz ahhoz, amilyen a székesegyház előtti terület lett. A közlekedési rendet is megváltoztatják a bejelentés szerint, hogy milyenre, korábbi cikkünkben megnézheti Vége a parkolásnak, újjáépítik a szombathelyei Berzsenyi teret 2016. June 06. 12:42 .

Parkoló a Berzsenyi téren
Most ilyen, és a parkolót is visszaépítették (A képre kattintva galéria nyílik)
Vágvölgyi Bálint

A bejelentéssel egy időben, demonstratív szándékkal el is kezdték bontani a parkolót egy munkagéppel, a felbontott részt elkerítették. Aztán maradt minden így egy jó darabig, most pedig eltűnt a kordon és visszaépítették a parkoló megbontott részét. Pedig Puskás Tivadar polgármester június elején még azt mondta, hogy ez év végére, jövő év elejére befejezik a munkát. Most nem történik semmi.

A Szent Márton úton sem történik semmi

Hasonlóan a Szent Márton-terv másik részéhez, a Szent Márton templom környékének és a Szent Márton útnak az átépítéséhez. Ennek terveit már 2014 szeptemberében, vagyis közel két éve bemutathattuk Felhőkarcolók városa lesz Szombathely?! 2014. September 19. 10:51 , volt szó körforgalmakról, több zöldterületről, új parkolókról.

Ilyennek ígérték a Szent Márton utat
Forrás: szombathelyi7

Tavaly novemberben maga Orbán Viktor jött el, és ígért meg sok mindent Orbán Viktor ma jött, győzött, sokmilliárdos tuti fejlesztéseket ígért be Szombathelynek 2015. November 17. 18:14 , köztük a fentebb említett felújításokat, de például a Szombathely és Zalaegerszeg közti négysávos gyorsforgalmi utat, amiről közben kiderült, hogy egyelőre csak terv marad Csak 2x1 sávos lesz a Körmend-Rábafüzes szakasz, nem lesz új szombathelyi elkerülő sem 2016. July 31. 11:36 . Hogy miket még, itt elolvashatja Orbán Viktor ma jött, győzött, sokmilliárdos tuti fejlesztéseket ígért be Szombathelynek 2015. November 17. 18:14 , ahogyan azt is, hogy a Szent Márton-terv második szakaszához ötmilliárdot kap a város. És alá is írtak Puskás Tivadar polgármesterrel megállapodásokat.

Szent Márton templom előtti tér
A Szent Márton templom előtti téren sincs változás (A képre kattintva galéria nyílik)
Mészáros Zsolt

De ennek a munkának sem látjuk nyomait, miközben túlléptünk már a Szent Márton év felén. Kíváncsian várjuk, mikor kezdődnek el a megígért felújítások.

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a polgármesteri hivataltól:

Tisztelt Szerkesztőség!

„Visszaépítették a megszüntetésre ítélt szombathelyi parkolót” című cikkük kapcsán az alábbiakról tájékoztatom a szerkesztőséget. A Szent Márton terv keretében újul meg a Berzsenyi tér is.

A megelőző régészeti feltárások befejezését követően Önkormányzatunk azért állította ideiglenesen helyre a helyszínt, hogy a parkoló használatát továbbra is biztosítsuk a lakosság részére mindaddig, amíg a munkaterület kivitelező részére történő átadása meg nem történik.

A munkálatok a tervezett ütemezésnek megfelelően haladnak.

Tisztelettel:

Angyal László
kommunikációs vezető
SZMJV Önkormányzata

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet