Best of undorító - a hét összefoglalója

Ezen a héten több undorító esemény is történt, amit csak a hely szelleme és a politika kapcsol össze. Pedig első olvasatra semmi nem köti össze a melegeket a rezsicsökkentéssel, a sólymot a Takarékszövetkezettel, a vak komondort a boldogító igennel. Kezdjük a legundorítóbbal.

Homoszexuálisok. No, nem azok, akik a meleg büszkeség napján látványosan felvonulnak, hanem akik parlamenti háttérből öntik büdös olajukat a tűzre. A KDNP az undorító top 10 felső házában tanyázik, és nem azért, mert megélhetési politikusként nyomogatja a követhetetlen törvényjavaslatokra az igen gombot. A felelősség azoké, akik ezt elvárják, megkövetelik tőlük. De senki, még Viktor sem kívánja meg tőlük azokat a nyilatkozatokat, amiket nagy nyelvcsapásokkal tesznek.

A trafikmutyi még a jobb oldalon sem keltett osztatlan tetszést, még az udvari bolond, Fábry Sándor is problematikusnak érezte. Ehhez képest a keresztényi szeretettől empatikus KDNP (magyar hangja Pálffy István) elszólta magát. „Mi a pártban nem dohányzunk (?!), a kérdés nem érint minket” - azért undorító, mert egy parlamenti képviselő leginkább olyan problémákkal foglalkozik, amik közvetlenül nem érintik őt.

Az alkohol langy szeretetétől az Isten forró szeretetéig viharos gyorsasággal eljutó Pálffy képviselő is értené ezt, ha dohányosok helyett mozgáskorlátozottakat írtam volna. Oké, ma sem képesek arra, hogy a minisztériumaikat akadálymentesítsék, de legalább nem mondják nekik, hogy hason csúszni mindenki tud.

Budapest Pride 2013
Unger András

Ezen a héten az aktuális politikai pornót a mindig vidám Harrach Péter és pártja szolgáltatta. A Budapest Pride előtt felszólítottak másokat, hogy ne provokálják a békés, normális lakosokat. Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy a rendőrök a megvert sértetteket igazoltatták, nem az őket verő nemzeti érzelmű nácikat. Amúgy ez bevett rendőrségi gyakorlat, az áldozatot tetten érik.

Tavaly is ez történt, három osztrák polgárt csaptak pofán, mégis őket és a vele szimpatizálókat állították elő, nem azokat, akiknek például Zagyva Gyula azonnal a segítségükre sietett. (Mielőtt perre vinné a Jobbik erős embere mondatomat, biztosítom őt, hogy a megvert osztrákok saját költségükre szívesen ideutaznak, hogy azonosítsák őt.)

A KDNP homofób megnyilatkozásai azért is undorítóak, mert a reverenda mögé rejtett pedofíliát soha nem ítélték el. Persze, ők se nem dohányoznak, sem nem buzik, sőt. Absztinens heteroszexuálisok, akik még a Fidesszel is szembeszállnak, ha a fizetésüket csökkenteni akarják.

Azt írja a Magyar Pravda, bocsánat, a Magyar Nemzet, hogy nemsokára újra száll a felhők fölött a magyar, méghozzá Sólyom hátán. Ha nem tudnám azt, hogy a Wizz Air működtetésében érdekelt a kormány, hinnék is e turulos mesében. Persze, nemzeti légitársaságra esély sincs – ha lesz valaha is ilyen gépmadár az égen – az nagy valószínűséggel arab befektetők pénzéből égeti a kerozint.

A repülő kacsa hírré dagasztása nyilvánvalóan a megkezdett választási hadjáratba tartozik, de az undorító, hogy a nem létező légitársaság nevét azért keresztelték Sólyomra, mert „az magyarul, és angolul is jól hangzik”. Várom az alkalmat, hogy egy angolt megkérdezzek, mit érez akkor, ha azt a szót hallja, hogy sólyom?

Úgy látszik, már a Sándoroknak (Demján, Csányi) is undorító az a mutyi, amire a kormány készül. Érthető, hogy felriadtak, hisz már az ő cihájukban turkál Varga csomagos keze. Én, akinek már semmije sincs devizahitelen kívül, az üres markomba röhögök. Tényleg azt hitték ezek a pénzemberek, hogy a Múzeumkertben egyedül csak Nemecsek Ernő színes golyóira fájt a felcsúti Pásztorok foga? Az akkori Pál utcai fiúk harca sikeres volt a vörös ingesekkel szemben, vajon a fehér galléros hőseink meddig bírják majd a Bibó kollégistákkal?

Az undorítóság középmezőnyébe tartozik a vak komondor gazdája, Balogh József, aki nemsokára boldogító igent fog mondani élettársára és kedvenc bokszzsákjára, ha Isten is úgy akarja. A családon belüli erőszakra meg mindig megoldás lesz egy gyöngén látó háziállat.

Még az a jó, hogy július van, uborkaszezon a politikában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény