Van megoldás, hiszen fogyik a magyar is, mint az állat

Egy német kereszténydemokrata polgármester bevándorlókat fogadna be. Bakácsot is megihlette a dolog.

Alsó-Szászországban fekszik a tündi-bündi Goslar városa, ötvenezer lakosa van, de sajnos fogynak. Oliver Junk, a CDU politikusa és a város polgármestere radikális megoldást javasolt a problémára, még több bevándorlót szeretne letelepíteni. Innen jutott eszembe, hogy a magyar is fogyik, mint az állat...

Junk szerint hülyeség a Königsteiner Schlüsser-formula, amlynek lényege, minél több egy város lélekszáma és az adózója, annál több menekültet kell befogadnia. Szerinte pont fordítva érné meg. Nekik szükséges a szakképzett munkaerő, üres ingatlanjaik is vannak, ezzel meg lehetne állítani a település visszafejlődését.

Tudom, hogy a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy megálljon a magyar fiatalok kivándorlása, emiatt is gratulálok nekik, hogy sikerült száz millióból több mint száz "gazdasági vállalkozót" hazacsábítani. Sajnos, ennek ellenére nem kefélnek céltudatosan a magyar fiatalok, és ennek ellenére gyorsabban halnak meg a nyuggerek, mint ahogy ez tőlük elvárható lenne. Tehát a Goslar-project akár érdekelhetne is minket.

Eddig egyedül Beer püspök úr fogalmazott meg hasonlót, de mind a mai napig nem tudni, hogy keresztény lelkületből vagy a súlyos meleg miatt jutott hasonló következtetésre. Szerinte is elnéptelenedett magyar falvakat lehetne visszaállítani a fejlődés útjára, ha oda jól kiválasztott menekülteket telepítenénk. A Beer-projectnél annyival kifinomultabb a Goslar-project, hogy Junk polgármester nem gettóba telepítené a bevándorlókat - mert az félelmet szül -, hanem összekeverné a lakosságot, hisz jó szomszédságban, lakva ismeri ki egymást az ember.

A magyar kormány is sejthet valamit a betelepítések ilyen szintű megoldásáról, de ő még jobban hisz abban, hogyha a kínaiak elég pénzt fizetnek a kincstárba a magyar állampolgárságért cserébe, akkor jó magyarok lesznek. Van is ebben valami, nemrégiben kínai fastfoodban ettem - ezer forintért máshol nem kapok ennyit -, és a néni végig szóval és csípős szósszal tartott, megelégedésemre. A papírjait nem ellenőriztem, főleg azért, mert még fényképről sem ismerném föl, hiába áll előttem. Sőt, azt is be kell vallanom, hogy a bőre is fehérebb volt az enyémnél, tehát rasszilag is jobban passzoltunk egymáshoz, már ha a lelkem mélyén ku-klux-klán kígyót melengetnék.

Nekem fogalmam sincs, de szerintem a KSH-nak sincs, vajon mennyi kínai telepszik rá édes hazánkra? Mindegy is, mert úgysem tudok különbséget tenni köztük, míg a pakisztáni menekültek esetében van fogalmam arról, melyik a büdös magyar cigány és melyik a mocskos terrorista bevándorló.

Ha valami keresztény megfontolás végett, vagy csak, mert fogy a magyar, mint az állat (természetesen a fehér királytigrisre gondolok hasonlatomban), mi is felkarolnánk a Goslar-féle betelepítést, azért aggódnék. Fontos lenne, ki az, aki szemlézi a bevándorlók közül a nekünk valót? Hende Csaba talán a legprofibb távolsági megfigyelőnk krízishelyzetben, de Németh Szilárd vagy Kocsis Máté is képes eldönteni, ki való magyarnak.

A Kiskunságot megfelelő területnek látom, több okból is. Maguk a kunok sem virtigli magyarok voltak, történelmük során a királyi támogatás ellenére összeszólalkoztak a kocsmában a helyiekkel. Ehhez képest ma nehéz elképzelni olyan kun legényt, akit sértegetni lehetne hosszan azzal, hogy ő nem is magyar. Tehát a földben van valami elementáris asszimiláló erő. Itt megterem a szőlő, a búza, a kukorica, vagyis napszámosra és szakemberre mindig is szükség volt. Egy szír orvos vagy egy líbiai vegyész is képes lenne ásót venni a kezébe. Munka közben gyakorta szövődik szerelem, így a fajkeveredésből idővel tehetséges labdarúgók születhetnének, és nem kéne brazil és szerb focistákat honosítanunk a válogatott számára.

Attól félek, az általam preferált Goslar-projecttel egyedül maradnék itthon, csak Szent István királyunk értene egyet vele, de ő már meghalt. Onnan tudom, hogy ennek örömére mindig peterdákat robbantgatunk augusztus huszadikán. Micsoda gáz lenne abból, ha feltámadna, és tanácsokat adna Habonynak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény