Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bevonták a jogsiját Ausztriában, itthon újat igényelt azzal a dumával, hogy elvesztette

Pénzbüntetést kapott.

A Kőszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt állította múlt héten bíróság elé azt a férfit, aki valótlan nyilatkozatot tett a hatóság előtt 2019 szeptemberében Csepregen – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint a rendőrség bevonta a vádlott jogosítványát Ausztriában egy szabálysértés elkövetése miatt. A vádlott felkereste az okmányirodát a hazatérését követő héten, ahol bejelentette, hogy a jogosítványát ismeretlen helyen és körülmények között elveszítette, és kérte új engedély kiállítását. A vádlott arról is nyilatkozott, hogy a vezetői engedélyét nem rendőrségi intézkedés során vették el. Az eljáró ügyintéző jegyzőkönyvbe foglalta a vádlott kérelmét és nyilatkozatait.

A hatóság a valótlan tartalmú nyilatkozat alapján rögzítette a régi okmány elveszítését a közhiteles nyilvántartásnak minősülő vezetői engedély nyilvántartásba, majd kiállította az új engedélyt.

A Kőszegi Járásbíróság a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek közokirathamisítás bűntettében és 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra