Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy aluljáró falára kent emberi ürüléket mostak le az önkéntes tűzoltók Szombathelyen

A Thököly utcai biciklis aluljáróval sok minden megtörtént mostanában.

Közterület-felügyelők zárták el a forgalom elől a szombathelyi Thököly utca biciklis aluljáróját szerdán késő délután. Ez az aluljáró a Szent Márton utcáról indul a Ferences-templom és a Borostyánkő áruház előtti parkoló között, a Ferences-kert nyugati oldalán futó bicikliút a másik kijárata.

Fekália eltávolítása Thököly aluljáró
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi önkéntes tűzoltók egy autóval érkeztek, és gyorsan megtudtuk, hogy nem a falon lévő graffitikkel van probléma. Az egyik falat közel egy négyzetméteres felületen emberi ürülékkel kente be valaki, ezt jöttek eltávolítani a tűzoltók.

Fekália eltávolítása Thököly aluljáró
Mészáros D. Zsolt

Németh Szabolcs, a SZOVA köztisztasági csoportjának vezetője elmondta, hogy folyamatosan visszatérő problémáról van szó, vannak, akik nem veszik tudomásul, hogy az épített környezetet is tisztán kell tartani.

Rácz Albert, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke hozzátette, az egyesület nyolc taggal működik, és szívesen jöttek segíteni a SZOVA kérésére. Mint mondta, tavaly ugyanitt volt már hasonló probléma, akkor is ők segítettek.

Fekália eltávolítása Thököly aluljáró
Mészáros D. Zsolt

A tűzoltók egy magasnyomású fecskendővel mintegy tíz perc alatt lemosták a falról az ürüléket. Információink szerint ismert az elkövető, aki már máshol is művelt hasonlót, de a hatóságok nem tudnak ellene fellépni.

Korábban a graffitikről volt híres az aluljáró

A Thököly utcai biciklis aluljárónak az utóbbi időben kalandos élete volt. 2019-ben, nyár elején kezdték el kifesteni Kifestették a kétfarkúak az egyik szombathelyi biciklis aluljárót 2019. June 23. 15:25 a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái, szeptemberben folytatni akarták Folytatni akarták a szombathelyi kétfarkúak a Thököly úti aluljáró kifestését, de a rend őrei megállították őket 2019. September 30. 17:33 , de a rendőrök akkor megállították őket.

Közel két évvel később, azaz idén augusztus közepén rendezték meg második alkalommal a Street ArtFestet, ennek a programjai között volt graffiti-workshop és óriásfalfestés Szivárványba burkolózott szarvasok és egyéb lények költöztek az egyik szombathelyi aluljáróba August 14. 15:27 is, a helyszín pedig az aluljáró volt. Az az igazi graffitiművészek mellett nagyok és egészen kicsik is szorgoskodtak, a nap végére polipok, szivárványba burkolózott szarvasok, Dragon Ball, cicák, kutyák, rajzfilmfigurák díszítették az aluljáró falait.

Pár nappal később aztán kitört a graffitiháború Graffitiháború Szombathelyen? Az áldozat: a Thököly-aluljáró August 31. 18:33 , és egy ismeretlen elcsúfította a falakat. Ezek a feliratok most is ott vannak, erre jött még a falra kent, és most eltávolított emberi ürülék.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra