Egymillió eurós kártérítést kérhet a szentkirályi erőmű beruházója

Ezt állította Gyebrovszki János MSZP-s városi képviselő a városi tévé műsorában.

Akár egymillió eurót is fizethet Szombathely városa a Grenornak, ha nem valósul meg a szentkirályi biomassza erőmű - ezt állította Gyebrovszki János, szocialista városi képviselő a szombathelyi televízió közgyűlést értékelő magazinműsorában. A terület képviselője, Sági József rádiónknak azt mondta, nem tud ilyenről és nem is vett részt a tárgyalásokon.

A városháza sajtószóvivője pedig úgy nyilatkozott, folyosói pletykákkal nem foglalkoznak, és nem tudják Gyebrovszki honnan vette ezeket az információkat. A beruházó magyarországi cégvezetője sem erősítette meg az információt, de kifejtette, ők abban érdekeltek, hogy megvalósuljon az erőmű.

A norvég tulajdonú Grenor Kft. korábban már jogerős építési engedéllyel rendelkezett, hogy megépítse a Szentkirály határába tervezett 30 megawattos erőművet, de a lakossági tiltakozás és az eljárás során elkövetett törvénysértések miatt egyelőre áll az ügy. A közgyűlés májusban tér vissza a beruházásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Májusban döntenek a szombathelyi bioerőműről

A Fidesz ismét a Grenor terve mellé állt, most megint akarják. Közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon jártunk, ahol a városvezető frakció jelentéktelen ügyekkel próbálkozott.

Mégis lesz bioerőmű Szombathelyen?

A beruházó Grenor Kft. norvég főnöke szerint sikeres tárgyaláson vannak túl a városvezetéssel, húsvét után folytatják.

Nem lesznek bioerőművek Szombathelyen

Az önkormányzat leállítja a Szentkirály mellé és a Vízöntő utcába tervezett biomassza erőművek előkészítését.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet