Megvan a pénz, új bölcsőde épül Szentkirályon

Félmilliárd forintba kerül, 40 férőhelyes lesz.

Miközben a szombathelyi kórházzal szemben 50 százalékos készültségnél tart Már látszik, milyen lesz az új szombathelyi bölcsőde 2022. October 25. 16:00 az új, városligeti bölcsőde, a város déli részén is formálódik egy új intézmény.

Közel egy éve írtunk róla Szentkirályban is új bölcsődét szeretne a szombathelyi önkormányzat 2021. December 27. 07:19 , hogy Szentkirályban is új bölcsődét szeretne a szombathelyi önkormányzat. Ugyanis az elmúlt években sokan költöztek ide, és sokkal több lett a kisgyerek is.

Akkor már a helyszínt is kijelölték a Szent István király utca 119. alatt, ahol valamikor általános iskola működött. A 2446 négyzetméter nagyságú ingatlan a városrész főutcáján, a templom mellett fekszik, három, lebontásra ítélt épület áll rajta.

Itt épül fel Szentkirály új bölcsődéje
Forrás: googlemaps.com

A csütörtöki közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy az önkormányzat

600 millió forint uniós támogatást nyert el az új bölcsődére,

ebből 531 milliót fordíthatnak a kivitelezési munkákra, 23,5 milliót eszközbeszerzésre.

Elkészültek a tervek is, az új bölcsőde 40 férőhelyes lesz, 11 embernek ad majd munkát. Tervrajzot is tudunk mutatni:

Forrás: szombathely.hu

Ha a csütörtöki közgyűlésen a képviselők elfogadják a terveket, indulhat a közbeszerzési eljárás a kivitelezésre. A tervek szerint az új bölcsőde 2024-ben lesz kész.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet