Borkai-káosz a kormányoldalon: elmaradt sajtótájékoztató, leszedett újságcikk a Magyar Nemzetben

Úgy tűnik, porszem került a gigantikus propagandagépezetbe.

Akik figyelemmel kísérték a Borkai-ügy fejleményeit, minden bizonnyal rácsodálkoztak, hogy a kormánysajtó – az a csekély félezer média – gyakorlatilag egyetlen szót sem szólt az egész országon már egy hete lázban tartó botrányról.

Elvileg érthető, mert több szempontból is roppant kínosak azok a felvételek, ráadásul egy nagyobb választói réteget tényleg a homályban lehet tartani, de azért a Fidesz-tábornak mégiscsak nagy része szembesült a horvátországi hajózással, és nyilván sok mindent gondol róla.

De mindez idáig a propagandagépezet úgy tett, mintha mi sem történt volna. Legfeljebb annyit mondtak, hogy magánügy. Ami nyilván elég soványka magyarázat.

Mert nagyjából hasonlót gondol azokról a felvételekről az egész ország.

És közben az ügy szép lassan ráég a Fidesz körmére, és még az is lehet, a billenő városokban, vagy éppen Budapesten és Győrben ez a kínos csend dönti majd el, merre billen a nyelv.

Ha a fővárost és Győrt – és mondjuk vele Szombathelyt, Miskolcot és Pécset – elveszítené a Fidesz, azt könnyen lehetne a vég kezdetének nevezni.

Ebből a szempontból érthető – a mindig is önjárónak számító – Tarlós István mai nyilatkozata , aki szerint Borkai Zsoltnak le kellene mondania.

Tarlós István csúnyán néz Borkai Zsoltra
MTI/Szigetváry Zsolt

Hogy mozgásban vannak a dolgok, azt az is jelzi, hogy Borkai Zsolt ma délután hat órára rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg Győrben.

De mire a kollégák leértek Győrbe, lefújták az egészet , az újságírók ácsorogtak egy kicsit egy sötét épület előtt, majd visszamentek a fővárosba.

A szokatlan kormánypárti zavarodottság máshol is tetten érthető.

A kormányszócsőnek számító Magyar Nemzet ma délután publikált egy jegyzetet „Veszélyes terep” címmel, amely arról szólt, hogy Győr polgármestere „leszórt egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti családtagjait és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak”. És jobban tette volna, ha már napokkal ezelőtt lemond.

Csakhogy nem Borkai mondott le, hanem az írást kapták le egy órán belül a Magyar Nemzetről.

Szóval végre mondhatna valaki valamit.

Mert ez már nem is porszem a gigantikus gépezetben, hanem valami egészen más.

Gyanús, bűzös, barna anyag, amely a ventilátor felől érkezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény