Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ipkovich György: Sajnálom Botka Lászlót, de most itt a lehetőség az ellenzéki összefogásra

Szombathely volt MSZP-s polgármestere, korábbi országgyűlési képviselő szerint akár más párt jelöltjét is támogathatják, ha ezzel meglesz az ellenzéki összefogás.

Nagyon szomorú vagyok, Botka Lászlót rátermett jelöltnek tartottam, reményteli volt az eddigi szereplése, annak ellenére, hogy a jelentősebb médiumok állandóan fogásokat kerestek rajta

- mondta lapunk kérdésére Ipkovich György, Szombathely volt MSZP-s polgármestere, korábbi országgyűlési képviselő.

Botka László és Ipkovivh György három éve, Szombathelyen
Vágvölgyi Bálint

Hozzátette, Botka lemondását Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László 2017. October 02. 09:21 nagy veszteségnek tartja, hiszen korábban együtt is dolgoztak Botka László: Egy ellenzéki vezetésű város is lehet sikeres 2014. September 23. 16:29 , Botka három éve járt is Botka László: Négy éve is fenyegetőzött a Fidesz, mégis megválasztottak 2014. September 29. 15:37 Szombathelyen. Most azonban eljött az idő, amikor minden ellenzéki erő egy miniszterelnök-jelölt mögé állhat fel a Fidesz leváltása érdekében. Megjegyezte, ez a mostani helyzet egyetlen pozitívuma.

Megkérdeztük, mi a véleménye arról, hogy Molnár Gyula, a párt elnöke azt mondta, egyelőre nem állít kormányfő-jelöltet. Ipkovich szerint ez helyes döntés, a lényeg, hogy az új helyzet létrehozza az ellenzéki összefogást. Akár egy másik párt jelöltje, akár egy később megnevezett új ember mögött. Kifejtette, most minden az ellenzék és a politikusok belátásán múlik, ez lehet a kiút, addig viszont keserves munkára van szükség.

Ipkovich szerint a Fidesz most örül, de ebből a helyzetből az ellenzék jöhet ki jobban, hiszen megszabadulhatnak a Gyurcsány-ballaszttól, és összefoghatnak egy erős, közös jelölt mellett.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet