Brüsszel, Soros, Juncker satöbbi: megint elindult az agymosoda

A szégyenletes kormánykampányok sikeréért ne a tömegeket okoljuk.

“Liptai Claudia bevállalós” - írtuk Liptai Clau tényleg bevállalós 2019. February 24. 14:17 a hétvégén a bulvárszösszenetünkben, amely arról a fontos kérdésről tájékoztatta az olvasót, hogy a hazai celebvilág egyik non plus ultrája egy kaméleont tart a karján.

De Liptai kisasszony nemcsak a kaméleon miatt bevállalós.

Az ő fotója látható a Lokál címlapján, azon, aminek a hátulján és a belső borítóján egyaránt az új kormánykampány gyöngyszeme virít, arról “tájékoztatva” a célközönséget, hogy joga van tudni, mire készül Brüsszel.

A hétvégi szombathelyi Lokál borítója
Nagy Jácint

Az egész nyilvánvalóan és átlátszóan primitív, de azt is tudjuk, hogy remekül működik az ősi képlet - a félelem felkeltése és a biztonság felajánlása -, amely nemcsak az alultájékozott választókat érinti meg, hanem minden védtelent.

Pont úgy, és pont annyira, amennyire ezt a budapesti irodák mélyén a cinikus kampánymesterek hideg fejjel kikalkulálták.

Magyarázhatjuk mi napi 24 órában, hogy Soros György egy milliárdos aggastyán, akit lehet szeretni vagy nem szeretni, de mint a közellenség a vicc kategóriájába tartozik. A szintén nehezen szerethető, de csak nagyon korlátozott hatalommal bíró Juncker talán azzal húzta ki a gyufát, hogy lazán megpofozta miniszterelnökünket. Brüsszel pedig egy város, ami nem készül sehova, sőt éppen ellenkezőleg: a Fidesz 12-13 politikusa készül oda, hogy kellemesen eléldegéljenek ott öt évig, és többek között azon is dolgozzanak, hogy továbbra is áramoljanak a könnyű pénzek Mészáros Lőrinc és a többi oligarcha zsebébe.

Brüsszelező plakát Szombathelyen a Mártírok terén
Józing Antal

Mondom: hiába magyarázzuk reggeltől-estig, hogy a migránskártya az nem így, hanem úgy, de a választók egy részénél zsigeri reakciók dolgoznak, amik ellen csak azok tudnának tenni, akik kiötlötték a plakátokat.

Illetve nem pontosan.

Mert azok a kormánypártiak is kinyithatnák végre a szájukat, akik valamely - akár racionális - ok miatt az Orbán-kormány hívei, de emellett pontosan tudják, hogy szégyeneletes népbutításra épülnek ezek a “kormánytájékoztatók”. Elég sokan vannak ilyenek.

És akkor ott még Liptai Klaudia és a többi sok ezer vagy tízezer ember, akik nem migránsoznak, nem sorosoznak, “csak” nevükkel, arcukkal, fotójukkal és egyéb háttérmunkával segítik, hogy Magyarország ne tudjon felemelkedni önmagán, hogy ne tudjon kikeveredni a periférikus létből, hogy véletlenül se legyen egy olyan hely, ahol könnyű szívvel lehet élni.

Lelkük rajta. Lelkünk rajta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény