Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jóvátételt szeretne az autós, akinek kocsiját a busz lökte az árokba Balogunyomban

Azt írja, a munkába járását megnehezíti, hogy jelenleg nem használhatja az autóját. A Volánbusz is válaszolt kérdéseinkre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden írtunk Parkoló autót került ki a busz Balogunyomban, közben pedig árokba lökött egy másik kocsit July 07. 14:33 arról a hétfő esti balesetről, amiben egy távolsági busz először kikerült egy út mellett álló autót, majd egy másik, az út szélén parkoló kocsinak nekiütközött és az árokba lökte.

TM
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Azt is írtuk, hogy az érintettek nem kértek rendőri segítséget, mivel a buszvezető elismerte a felelősséget a balesetért.

Nem tud munkába járni

A baleset után az árokba lökött autó tulajdonosától kaptunk levelet, ebben többek között azt írja, hogy autója szabályosan parkolt az út szélén. A balesetkor éppen otthon volt, a kocsi a házuk előtt parkolt. A buszvezető azt mondta, a ködlámpát kereste, azért ütközött neki az álló kocsinak - írja.

TM

A járvány miatt elveszítette a munkáját, a baleset másnapján ment volna vissza Keszthelyre, ahol új munkahelyén kezdett volna. Egy autójuk van, ami jó darabig nem lesz használható, így egy nap alatt tönkrement minden, pedig már kezdtek kilábalni a járvány utáni helyzetből - teszi hozzá.

Azt is írja, elképzelhető, hogy a javítás 30 százalékát neki kell fizetni. De a buszsofőr nem csak anyagi, hanem egészségügyi problémákat is okozott neki, megviselte az idegeit a helyzet. A károsult a végén hozzáteszi, jóvátételről szó sem esett a Volánbusznál.

Válaszolt a Volánbusz

A levél alapján még kedden elküldtük kérdéseinket a Volánbusznak, szerdán meg is jött a válasz, amit szó szerint közlünk:

"A 2020. július 6-án Balogunyomban történt balesettel kapcsolatban autóbusz-vezetőnk elismerte felelősségét, a baleseti bejelentőt a helyszínen kitöltötték. Tekintettel arra, hogy a Volánbusz összes járműve rendelkezik KGFB-vel, így az igazolt károk megtérítését – a vonatkozó törvény szerint – a biztosító intézi."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés