Mi lesz a Csaba utcai felüljáróval? Az önkormányzat a kormányhivataltól vár választ

A szombathelyi felüljáró engedély nélkül működik, miután a bíróság visszavonta azt.

A Csaba utcai felüljáró forgalomba helyezési engedélye körül történtekkel kapcsolatban polgármester úr tájékoztatást kért Vámos Zoltán főispán úrtól, akinek várjuk a válaszát - közölte lapunk kérdésére a szombathelyi városháza.

Kedden írtuk Nincs forgalomba helyezési engedélye a szombathelyi Csaba utcai felüljárónak January 24. 19:13 , hogy a Győri Törvényszék hatályon kívül helyezte a szombathelyi Csaba utcai felüljáró forgalomba helyezési engedélyét, a hírt a Törvényszék is megerősítette. Azt, hogy milyen hosszú út vezetett idáig cikkünkben Nincs forgalomba helyezési engedélye a szombathelyi Csaba utcai felüljárónak January 24. 19:13 részleteztük.

A lényeg, hogy jelenleg

nincs olyan hatósági engedélye a felüljárónak, ami alapján jogszerűen használják az autósok.

Mivel a felüljárót az önkormányzat üzemelteti, megkérdeztük a városházát, mi lesz ennek az ítéletnek a következménye, és le kell-e zárni a felüljárót. A válaszból kiderül, hogy az önkormányzatnak nincs hatásköre az ügyben, egy 2012-es kormányrendelet azt írja, "ha az engedély nélkül használatba vett úton a közlekedés forgalombiztonsági szempontból veszélyes, a hatóság az utat az építtető költségére és felelősségére lezárattatja" .

A felüljáró építtetője a GYSEV Zrt. volt, az illetékes hatóság pedig a Vas Vármegyei Kormányhivatal. Az önkormányzat, mint üzemeltető, csak a közúton folyó munka, a közút állagának védelme, a közúti forgalom biztonsága vagy időjárási körülmények miatt zárhatná le a felüljárót, de ezen körülmények egyike sem áll fenn - írják.

Kedden mi is írtuk, hogy a bírósági ítélet a forgalomba helyezési engedély ügyében új eljárásra kötelezi az első fokú hatóságot, ami ebben az esetben a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

A kormányhivatalnak kedden már elküldtük kérdéseinket, választ eddig nem kaptunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet