Nincs forgalomba helyezési engedélye a szombathelyi Csaba utcai felüljárónak

Ha le kell zárni a felüljárót, az egész város, sőt, Szombathely környékének közlekedése is megborulhat.

Hatályon kívül helyezte a szombathelyi Csaba utcai felüljáró forgalomba helyezési engedélyét a Győri Törvényszék, és új eljárásra kötelezte az elsőfokú hatóságot - erősítette meg olvasónk információját a Törvényszék.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A győri Közigazgatási Bíróság jogerős döntése azt jelenti, hogy jelenleg

nincs olyan hatósági engedélye a felüljárónak, ami alapján jogszerűen használják az autósok.

Az ítélettel szemben fellebbezésnek nincs helye, a határozattal szemben felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a Kúriához - közölte a Győri Törvényszék.

2012 óta megy a vita a felüljáróról

A felüljáró működési engedélyét már 2012-ben, az átadása után alig egy hónappal megfellebbezték Megfellebbezték a Csaba utcai felüljáró engedélyét 2012. November 17. 08:18 . A környéken lakók nehezményezték a nagy forgalmat, a zajt, és azt, hogy a felüljáró melletti út olyan közel lett megépítve, hogy nem tudtak szabályosan leparkolni a házuk előtt. De az is macerássá vált, hogy a saját udvarukra behajtsanak. Ezt ugyanis csak úgy tudják megtenni, ha a feltartják az arra haladó autókat.

A Csaba utcai felüljáró
Garai Antal Atom

A felüljáró először csak ideiglenes engedélyt kapott, majd később megkapta a végleges engedélyt is. A lakók nem adták fel, 2017-ben a bíróság visszavonta Akár le is zárhatják a szombathelyi Csaba utcai felüljárót 2017. June 01. 14:44 a végleges engedélyt.

Több tárgyalási forduló következett, a Kúria tavaly ősszel jóváhagyta a végleges engedély visszavonását. Most pedig a Győri Törvényszék helyezte hatályon kívül az ideiglenes engedélyt. Igaz ugyan, hogy a felperesek, azaz a lakók kereste sem volt elég alapos, de az engedélyt hatályon kívül helyezték.

A Győri Törvényszék ítélete új eljárásra kötelezi az első fokú hatóságot, ami ebben az esetben a Vas Vármegyei Kormányhivatal. Így

a kormányhivatalnak újra le kell folytatnia az engedélyezési eljárást,

úgy, hogy annak eredményét a lakók is elfogadják.

Ha lezárják, baj lesz

A Csaba utcai felüljáró a város egyik legfontosabb közlekedési létesítménye. Az észak-déli vasútvonal felett halad át, és összeköti a város nyugati és keleti részét, illetve összekapcsolja a déli és keleti iparterületet a belvárossal.

Ha a felüljárót lezárják, akkora a rajta áthaladó forgalom egy része a keleti-déli elkerülő útra, másik része az amúgy is túlzsúfolt Hunyadi, Szent Márton és Zanati útra terelődik át. Ami nemcsak a belváros, hanem az elkerülő út forgalmát is akadályozná.

Kérdéseinket elküldtük a kormányhivatalnak, amint válaszolnak, visszatérünk az ügyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet