Nincs bocsánat, hiába hát a bánat…

Az MLSZ megbüntette 800 ezer forintra a Fradit, és a Ferencváros vezetősége is elítélte azokat a drukkereket, akik a MTK meccs alatt Csatáry Lászlót éltették szóban és transzparensen. A hír rövid és morbid.

Tudom, hogy a Hali-szurkolókat annyira nem izgatja a Fradi B-közép, de ennek két oka lehetséges. Vagy nem aggódnak a magyar foci körül csoportosuló náci érzelmek miatt, vagy maguk is szívesen tartoznának az ultrák közé, akiknek semmi sem drága, ha hétvégén jól érezhetik magukat, no nem a foci színvonala miatt. Vagyis azon keveseknek írok, akik szégyellik magukat, ha huhognak, zsidóznak, banánt lengetnek a lelátókon, és messze elkerülik a meccs utáni szurkolói összecsapásokat. Majd a kommentekben láthatóvá válik, mennyire igazam van.

Csatáry Lászlóhoz földi szempontból kegyelmes volt az Isten, mert magához kérette ítéletre, vagyis meghalt, mielőtt a földi igazságszolgáltatás bezárta volna őt egy szűk helyre, hogy ott rohadjon meg életére pontot téve. Háborús bűnök nem ismerik a felejtést, de mégis szerencsés fickó volt ez a lovagló korbácsos Csatáry, több szempontból is. A háború után nem végezték ki az oroszok egy fal tövében, a magyarok meg a politikai helyzet furcsaságának megfelelően, a nyilasoknak megbocsátottak, míg a szocdemeket agyonverték. Kassa rettegett parancsnoka eltűnt az emberek szeme elől, és akik ellene tanúskodhattak volna, szép lassan meghaltak. Messziről tiszteletet érdemlő nyugdíjasnak látszott, holott egy gyáva szadista volt, akik még élete végén is annyit hazudott, amennyit az ügyvédei javasoltak neki. Szar ember volt, na, de Isten megbocsáthat neki, mert számára semmi sem lehetetlen.

In Memoriam Csatáry László
Belkovics Krisztián

Én viszont nem bocsátom meg a Fradi B-közepének azt a transzparenst, és bár alig várom, hogy Bence fiammal a Zöld Sasokat buzdítsam, erre a közeljövőben sem látok lehetőséget. Kubatov annyi pénzt síbolhat Orbán Viktor keresztapa támogatásával, amennyit akar, mégsem lesz képes kimosni a Fradit a náci mocsokból, amibe a rendszerváltás körül keveredett.

Gondolom, kevesen tudják, hogy a Ferencváros volt az egyetlen klub, amely 1944-ben tiltakozott a libás MTK bajnokságból való kizárása miatt. Gondolom, kevesen emlékeznek arra, utálta a U2 a Fradit, azért a huhogásért és banánlengetésért, amit az Ajax fekete bőrű játékosainak produkált a nyolcvanas évek végén. (Vajh, most miként éreznek a trinidadi és holland focisták iránt, akik zöld-fehérben szaladgálnak a pályán? Valószínűen érvényesül a „ki a zsidó, én mondom meg” féle göringi meghatározás.) Deutsch Tomi beléptető rendszere mind a mai napig lezsírozva várja, hogy a magyar bíróság alkalmas törvényekre hivatkozva kizárja a pálya környékéről azokat, akik miatt Bence és én a közelükbe sem megyek.

Értem én, hogy mérhetetlenül hálásak a 2006-os őszi események miatt, mikor felgyújtották a Magyar Televízió székházát, ahogyan szintén kapóra jöttek a Lendvai utcai Fidesz székház kisöprésénél is. Ha Bajnai-féle gárdát emlegeti édes kicsi száján Selmeczi Gabika, mit mondjak én a Fradi B-középre? Csak vágyam és álmom, hogy úgy alakuljon a történet, majd az ő rongyos hadaik vágják pofán őket, ha majd kitör Magyarországon a polgárháború. Az biztos, hogy Orbánék kígyót melengetnek a keblükön, aminek harapása halálos lesz.

A jelentéseket nem én egyszerűsítem le, a magyar csapatok B-közepét nem én stigmatizálom. Próbálna egy Hali-, Újpest-, vagy MTK szurkoló bevinni bármilyen transzparenst közéjük. Falanxét zárnának össze. Miként nem szórják ki maguk közül azokat, akik az ellenfél helyett ellenséget látnak a más színű mez alatt. Orbán Viktor is egy szerencsés fiú, hogy ilyen szar a magyar foci. Nem kerülvén be sem a világbajnokságra, sem a BL főtáblára, nem derül ki a világ előtt, hogy van a magyar focinál mélyebben is. Akik ezeket üvöltve, karlengetve körbe állják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra