Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Először a vízelvezetőbe kell lépnie Kámonban annak, aki a gyalogátkelőhelyet akarja használni

Újabb felháborító eset a szombathelyi csapadékvíz-elvezetők rekonstrukciójánál.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Ezúttal a kámoni városrészen állt elő a kivitelező újabb szuperprodukcióval. A Szent Imre herceg utcában, a Krisztus Király templomhoz vezető zebránál sikerült ocsmányul kialakítani a csapadékvíz elvezető rendszert. A gyalogjárdától a zebrához vezető út első szakaszában bele kell lépni a vízelvezető árokba - amiben szerencsés esetben nem folyik víz - és azt leküzdve juthat a gyalogos a felfestett zebrára. Ez a mutatvány még fiataloknak és egészséges embernek is kihívást jelenthet, nem idős és mozgáskorlátozott embereknek" - írja Facebook-posztjában György István Péter.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Szent Imre herceg utcai felújításról a múlt héten írtunk már Áldatlan állapotok a szombathelyi Szent Imre herceg utcában is: kátyúk, tönkretett hidak és járdák, közben pedig áll a munka 2019. November 04. 18:50 , olvasónk szerint tönkretették a hidakat és a járdáékat.

De a csapadékvíz-elvezetés közel 900 milliós rekonstrukciójával nem csak itt van probléma. Írtunk már a Rumi út Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 , a Dozmat utca és a Vas Gereben utca Tovább folytatódik a szombathelyi csapadékvíz-elvezetési rendszer körüli őrület 2019. October 29. 12:28 lakóinak panaszairól is.

A nyolc területet érintő beruházás leírásában egyébként az szerepel, hogy a tervezett fejlesztések megvalósításával összesen 8 942 m bel- és csapadékvíz-védelmi létesítmény újul meg, erre pedig 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város.

Beavatkozási helyszínek:

 • Stromfeld lakótelep (Bárdosi Németh J. u.- Minerva ltp. gerincvezeték)
 • Joskar-Ola lakótelep (Károlyi Antal u. vége - Gyöngyös árapasztó)
 • Nárai út (Középhegyi út - Pap árok)
 • Kámon-Herény II. ütem (Szent Imre h. u)
 • Olad falu (Arany patak u. - Áchim A. u. közötti szakasz)
 • Szatmár u. (Csaba u. - Mérleg u. közötti szakasz)
 • Mérleg u. (Pálya u. - II/a.j. árok)
 • Rumi út (Csiti tó - 1. vasúti átjáró)
 • A munkálatokat 2019. december 31-ig kell befejezniük a kivitelezőknek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés