Csengetés a hátsó ajtónál – Leteszteltük a szombathelyi Tesco előrendeléses vásárlását

A lepangott hátsó parkolóban végül is majdnem minden a csomagtartóba került.

Nagyjából ötévente egyszer megyek a Tescóba. Egyrészt mert nem igazán dob fel az eladótér hangulata a gazdaságos termékekkel és járólapokkal, másrészt nem is esik útba.

Talán most sem tudnám, hogy a brit áruházlánc Szombathelyen is elindította az online vásárlását, ha bő egy évvel ezelőtt nem írunk A Lidl már teszteli a boltban való előrendeléses (pick-up) vásárlást 2019. October 22. 19:54 a „pick up” típusú vásárlásról.

Merthogy akkor - némi meglepetésünkre – levelet kaptunk Szombathelyen is elindítja az internetes vásárlását a Tesco - frissítés 2020. April 24. 10:31 a magyarországi Tesco központjából. A cég azt közölte velünk, hogy nemsokára Szombathelyen is lesz ilyen.

Aztán el is felejtettük ezt, a járvány felülírt mindent, a Tescóval kapcsolatban meg leginkább azt találgatta a sajtó, Lengyelországhoz hasonlóan távozik-e Mégis kivonulhat a Tesco Magyarországról? 2020. July 13. 09:35 tőlünk is, vagy mégis marad Nem úgy tűnik, mintha ki akarna vonulni a Tesco – Újabb miniboltokat nyitnak a benzinkutaknál 2020. November 30. 15:44 .

A pick-up lehetőség akkor jutott ismét eszembe, amikor egy nagyobb autós bevásárlás képe állt össze, és azon tanakodtunk, hogyan lehetne megúszni a karácsony előtti őrületet és az áruházakban való egymásra való köhögést.

Ez már a végeredmény
Józing Antal

„Nézzük meg ezt a tescós előrendeléses valamit” – vetettem fel a lehetőséget, amiről rajtam kívül láthatóan nem sokan tudtak.

Az mondjuk kissé hülyén van megoldva, hogy csak akkor látjuk, hogy a hozzánk közeli áruházban milyen szolgáltatás érhető el, ha regisztrálunk a honlapon, de mivel tudjuk, hogy Szombathelyen már működik a dolog, megadjuk adatainkat.

Van házhoz szállítás is, de ez most nem izgat bennünket, a személyes átvételre koncentrálunk.

Ebből a szempontból a weboldal kellemesen informatív és a választékra sem lehet panasz: több mint 13 ezer termék közül választhatunk.

Össze is rakjuk a kb. félszáz termékből álló bevásárlókosarat, nem kis idő, de legalább ennyire macerás lenne a fémkocsival bolyongani a polcok között, majd kiválasztunk egy kétórás idősávot másnap reggelre, hogy mikor mennénk a cuccért.

Minderről kapunk visszajelzést e-mailben, és azt is közlik, hogy egy darabig még megváltoztathatjuk a kosár tartalmát.

Nem tesszük.

Aztán másnap reggel, kb. egy órával az átvételi időpont előtt még egy levél érkezik a cégtől, az árulistával és a szállítólevéllel. Ebben azt írják, hogy egy natúrjoghurt nincs, helyette ugyanolyan áru eperjoghurt van, így azzal számolnak.

Curry-szósz viszont egyáltalán nincs, így azt kihúzták a bevásárlólistánkról.

A szolgáltatásért 150, a táskákért 138 forint plusz költséget számoltak. Ez utóbbi opcionális.

Az átvétel (pick-up)

Azt a levél nem említi, hogy pontosan hol kell majd jelentkezünk a termékekért, így egy kicsit szerencsétlenkedünk a helyszínen.

Lépésben megyünk a Zanati úti Tesco északi falánál, majd elaraszolunk előtte is.

Végül a körforgalomban meglátjuk ezt a jelet, és követjük az iránymutatást.

Ez a jelet keressük
Józing Antal

Valami olyasmit várok, mint a McDrive, de az áruház túlsó oldali, kissé lepukkant parkolójában kötünk ki, ahol egy csengőt kell megnyomni és telefonon közölni a rendelési számunkat.

Idáig kell eltalálni
Józing Antal

Innen viszont ismét elég frappánsan mennek a dolgok, már csak azért is, mert mi vagyunk az egyetlen „vásárlók”.

Csengessünk
Józing Antal

Kb. annyit várunk, mintha sorban állnánk bent (van, amit a fagyasztóból kell elővenniük), amikor is megjelenik a hölgy az ajtóban, egy kerekes kocsin tolva ki az egymásra rakott ládákat, benne gusztusos papírtáskákban a szépen összerendezett termékeket. (Lásd az első fotónkat.)

Elég puritán a környezet
Józing Antal

Megkérdezi, hogy rendben lesz-e az eperjoghurt, mert nem kötelező elvinnünk a helyettesítő árut, majd miután bólintunk, nagyjából egy perc alatt bepakolunk a csomagtartóba.

Megállapítjuk, hogy ez így nem is olyan rossz, és nemcsak a járvány miatt, mert nem mindenkinek élvezet a polcok közötti kacskaringózás és a tapogatódzással összekötött nézegetés.

Még az is lehet, hogy nem most voltunk itt utoljára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos