Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem úgy tűnik, mintha ki akarna vonulni a Tesco – Újabb miniboltokat nyitnak a benzinkutaknál

Ugyanakkor a cég az elmúlt öt év alatt elbocsátotta alkalmazottainak 40 százalékát. Ön tudta, hogy annak idején Szombathelyen nyílt az ország első Tescója?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyár közepén lapunk is beszámolt Mégis kivonulhat a Tesco Magyarországról? 2020. July 13. 09:35 arról a feltételezésről, hogy a Tesco búcsút mond Magyarországban.

Londoni tőzsdei elemzők az után jutottak erre a következtetésre, hogy a brit hipermarket-óriás eladta lengyelországi üzlethálózatát. Lengyelországból kivonul a Tesco - de mi lesz Magyarországon? 2019. September 11. 07:18

Mivel a négy kelet-európai országban ez volt a legnagyobb falat, így logikusnak tűnt, hogy a cég az egész régióban bedobja a törölközőt a kisebb alapterületű diszkontláncok ellen vívott küzdelemben.

sadness

A cég ugyan cáfolta a magyarországi (csehországi és szlovákiai) kivonulást, de mivel korábban cáfolták a lengyelt is, így senki nem volt biztos benne, mi is történik.

Most viszont a Magyarországi Tesco ügyvezetője a Világgazdaságnak adott hosszabb interjút, és habár a vezető nem minden kérdésre adott egyértelmű választ, az írásból nemcsak az derül ki, hogy a lánc marad, de az is, hogy további fejlesztésekben gondolkodik.

Ilyen például az online szolgáltatások bővítése (Szombathelyen idén májusban indult a házhozszállítás) Jövő héttől már Szombathelyen is elindítja a házhozszállítást a Tesco - itt vannak a részletek 2020. May 07. 10:50 és a benzinkutak mellett nyitott boltok. Az ügyvezető arról számol be, hogy jelenleg 19 minishopjuk Indulnak a Tescók a Shell-kutaknál 2020. January 30. 07:40 működik a Shell-kutakon, és ezt az expanziót is folytatni szeretnék.

Ugyanakkor az is biztos, hogy Magyarországon is lépéskényszerben van a brit hipermarket-lánc: az utóbbi időben számos áruháznak csökkent az alapterülete, és a kínálata is beszűkült.

Ezt a vezető a vásárlói igények változásával indokolja, például azzal, hogy a nem élelmiszertermékek kereskedelmének egy jó része áttevődött az internetre, és az élelmiszerek esetében is érezhető már a trend.

Azt mondja, a felszabadult helyeken nyíló ruházati üzletek, éttermek, gyógyszertárak vagy posták „komplexebb, vonzóbb szolgáltatási palettát” hoznak létre.

A zsugorodás – vagy legalábbis az átrendeződés – jól látszik a cég alkalmazotti létszámának alakulásában.

Az Opten adatai szerint a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-nek 2015 végén még több mint 20 ezer alkalmazottja volt, ami 2020 szeptemberére 12 ezer 300-ra apadt, ami kb. 40 százalékos csökkenést jelent.

Az oladi volt az első fecske az országban.
Mészáros D. Zsolt

Azt majd a jövő dönti el, hogy mennyire életképes a Tesco stratégiája, az viszont biztos, hogy annak idején az ország első Tesco-áruháza Szombathelyen nyílt.

Az oladi kis Tesco 1994 novemberében nyitotta meg kapuit, és egy online szavazáson idén tavasszal beverekedte magát A szombathelyi kis Tesco az ország legjobb boltjai között 2020. May 11. 18:59 a legjobb szupermarketek közé.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra