Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tízszer nagyobb jutalmat kaptak a csepregi hivatal alkalmazottai, mint a többi intézményekben dolgozók

A kisváros volt alpolgármestere nyilvánosságra hozta az adatokat.

Egy nappal karácsony előtt írtunk arról, Visszautasított és fel nem vett jutalmak, újabb politikai háború Csepregen 2020. December 23. 07:13 hogy komoly politikai vita robban ki a 3200 lakosú Csepregen az év végi jutalmazásokról.

Egy héttel korábban történt, hogy a csepregi Területi Gondozási Központ dolgozói nem fogadták el a nekik megítélt fejenként járó tízezer forintos adományt, mert „megalázónak” tartották azt. A polgármesterhez és az önkormányzati képviselőkhöz címzett levelükben azt írják:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a város költségvetése szoros és a vírushelyzet miatt még inkább nehéz helyzetbe kerültek. Ezt mi is tudjuk és nem várunk lehetetlent, de ennél a megalázó összegnél egy jó szó, egy kis törődés, egy érdeklődés az Önök részéről méltóbb lett volna.

A csepregi városháza.
Józing Antal

Horváth Zoltán polgármester a Facebookon válaszolt, szerinte a szociális dolgozók levele „helyenként konkrét valótlanságokat és rosszindulatú elhallgatásokat tartalmaz egészében tünteti fel a város vezetését hamis és rossz színben”. Hozzátette, az ünnepségen beszédében elnézést kért a jutalom összegének mértékéért és elmondta, hogy sajnos az önkormányzat nagyon nehéz helyzetben van. Hozzátette, ő nem vett fel év végi jutalmat.

A polgármester posztja alatt kommentelt Frankné Sipos Ildikó, az intézmény dolgozója. Mint írta, azt megértik, hogy nehéz anyagi helyzetben van a város, de azt nem értik, hogy „akkor mások miért jutalmazhatók jóval magasabb összeggel ugyanannál az önkormányzatnál”. Megjegyezte, ha ez nem így van, még mindig várják erre a kérdésre a választ.

Dénes József városi képviselő, volt alpolgármester Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen 2020. July 09. 16:55 erősen kritikus hangvételű blogján hozta nyilvánosságra a tavaly év végén kifizetett jutalmak összegét. Mint írja, a hivatalban és az intézményben összesen 69 fő dolgozik, összesen nettó 2.732.000 forintot osztottak ki köztük.

Forrás: djnaploja.wordpress.com

A jegyző, az aljegyző és az osztályvezető nettó 180 ezres jutalmat kapott, az összesen 49 főt intézményekre (Egészségház, Művelődési Ház, óvoda, Területi Gondozási Központ) csak 550.000 Ft jutott, a többit a városháza alkalmazottai között osztották ki. Így a három hivatalvezető és a 17 hivatali dolgozó átlagosan 100-130 ezer forint körüli összeget kapott, szemben a Területi Gondozási Központ alkalmazottai pedig fejenként 10 ezer forintot.

Forrás: djnaploja.wordpress.com

Dénes József grafikonokat is készített blogján, ezeket láthatják cikkünkben.

A december közepén elküldött kérdéseinkre egyébként azt a választ kaptuk, hogy sem a csepregi polgármester, sem az alpolgármester nem vesz fel jutalmat az év végén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra