Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen

A vasi kisvárosban ismét fellángoltak az indulatok.

Csepregen ritkán van botrány, de ha van, akkor nagy. Négy évvel ezelőtt hónapokig Csepregről szóltak a hírek, miután az akkori polgármester mellett és ellene kiálló képviselők f eloszlatták a testületet Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 .

Évekig húzódott az előző botrány

Aztán fel is függesztették Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét 2016. September 05. 21:09 az akkori polgármestert, Vlasich Krisztiánt és fegyelmi eljárást is indítottak ellene. A kiírt időközi választáson újraválasztották Vlasichot Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert 2016. September 25. 20:40 , és megbüntették Csepreg megbüntette a testületet korábban feloszlató képviselőket 2016. September 26. 09:23 az őt korábban felfüggesztő képviselőket.

Forrás: csepreg.hu

2017 áprilisában lemondott a város jegyzője Tényleg távozik Csepreg jegyzője, rákérdeztünk a miértekre 2017. April 03. 13:26 , ennek a mostani történetben is lehetősége lesz. Aztán kiderült, hogy egy utca átadásán a hideg aszfalton kellett térdelniük A hideg aszfalton kellett térdelnie az óvodásoknak Csepregen 2017. December 13. 18:21 a kivezényelt gyerekeknek, a polgármester azt mondta A csepregi polgármester szerint mindenkit öröm töltött el az utcaavatón 2017. December 14. 14:21 , mindenkit öröm töltött el az ünnepségen.

Aztán eljött a 2019-es önkormányzati választás, és Vlasich helyett új polgármestert választottak a csepregiek, de Vlasich embereinek többségét újraválasztották.

És most itt az újabb történet. Már pár napja kaptunk információkat arról, hogy Csepregen valami történik a városvezetésben, és hogy botrány körvonalazódik.

Hirtelen hívtak össze rendkívüli ülést, ahol visszahívták az alpolgármestert

Szerda délután aztán hirtelen rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, ahol visszavonták Dénes József alpolgármester megbízatását. Dénest tavaly ősszel választották meg alpolgármesternek, akkor még Horváth Zoltán, frissen megválasztott polgármester és a testület támogatásával.

Dénes József egyébként régi motorosnak számít, korábban, 1998-tól 2010-ig három cikluson át volt városi képviselő. Öt évvel ezelőtt polgármester-jelöltként is indult, nem járt sikerrel.

Lapunknak most azt mondta, a jegyző miatt romlott meg a kapcsolata a polgármesterrel. Itt kell megjegezni, hogy tavaly nem cserélték le a jegyzőt, ugyanaz a Balogh László jegyzője Csepregnek, akit a 2017-ben lemondott jegyző helyett még Vlasich Krisztián polgármestersége alatt kineveztek. Dénes szerint a jegyző nem hajlandó együttműködni vele, és a tájékoztatási kötelezettségét sem látta el.

A volt alpolgármester azt mondta, március közepén egy megbeszélésen, ahol Horváth Zoltán polgármester, a jegyző és ő vett részt, Balogh ki is jelentette, hogy nem hajlandó együtt dolgozni az alpolgármesterrel.

Dénes azt az információt is megerősítette, hogy szerdán fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen.

Fegyelmi a polgármester ellen

Horváth Zoltán polgármester máshogyan látja a történetet. Elmondja, hogy a szerdai rendkívüli ülést törvényesen hívta össze, azon nem volt jelen az alpolgármester, a megjelent öt képviselőből négyen megszavazták az alpolgármester leváltását, egy képviselő tartózkodott. A csepregi testületben a polgármesterrel együtt heten vannak, így a döntés érvényes.

A polgármester kifejtette, nem volt már más lehetősége, Dénes ugyanis rendkívül bántó és sértő módon bánt a hivatali dolgozókkal, úgy tűnt, azt szerette volna elérni, hogy kiürüljön a hivatal. Horváth szerint Dénes lelki terror alatt tartotta a hivatalnokokat.

Neki viszont kötelessége, hogy biztosítsa a hivatal és az önkormányzat működését, mint mondta, többször is beszélt az alpolgármesterrel, de eredménytelenül. Horváth kijelentette, az ő helyetteseként az alpolgármester nem viselkedhet így. Megemlítette, hogy nemrég, amikor egy napra elutazott, és Dénes helyettesítette őt, az alpolgármester, visszaélve a helyzettel, fegyelmi eljárást indított a jegyző ellen. Hozzátette, így nem maradt más lehetősége, mint hogy a testület elé vigye az ügyet, a testület pedig visszahívta tisztségéből az alpolgármestert.

Megkérdeztük, mi a véleménye a Dénes József által indított fegyelmi eljárásról. Azt mondta, értetlenül fogadta, de áll a vizsgálat elé, nincs semmilyen takargatnivalója.

A csepregi képviselő-testület egyébként ma, azaz július 9-én tartja következő ülését, ahol várhatóan megválasztják Csepreg új alpolgármesterét.

Az ügyre még visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra