Aki a politikát felcserélte az informatikára – a szombathelyi Csillag Tamás újragondolta

Aki a politikát felcserélte az informatikára

/

letöltés 42.58MB
Csillag Tamás egy londoni önkormányzatnál volt politikai tanácsadó, mellette a Momentum politikusakét is dolgozott. Most nagyot vált. Hallgassa meg Podcast Péntekünket!

Csillag Tamás a szombathelyi Bolyaiban végzett, majd ösztöndíjasként "vezetést", politológiát és szociológiát tanult a New York-i Egyetemen, végül mesterdiplomát szerzett a CEU-n.

Londonba költözött, sokáig egy önkormányzat politikai tanácsadójaként dolgozott és a Momentum színeiben a külföldi magyarok képviseletéért is ringbe szállt az országgyűlési választásokon. A képviselőség nem sikerült, sőt, azóta Londonból is hazaköltözött és éppen Svájcba tart. Programozónak képzi át magát.

 • Miért dönt úgy egy fiatal ellenzéki politikus, hogy főfoglalkozásként inkább az IT-t választja?
 • Milyen érzés volt közvetlenül látni az angol és a magyar kormányzat és önkormányzat különbségeit? Mit mutat meg ez a két országról?
 • Mit gondol, mekkora válságban van most az ország – és a világ?
 • Mit gondol a dollárbaloldalazásról?
 • Miért fontos, hogy egy ellenzéki politikusnak önálló egzisztenciája legyen, és ne függjön anyagilag se a pártjától, se a kormányzó hatalomtól?
 • Merre mentek el Szombathelyről és az országból az egykori osztálytársak?
 • Bánja-e politikával töltött éveit és szakít-e végleg a közéleti tevékenységgel?
 • Csillag Tamást Roznár Gyöngyi kérdezte. Bár a beszélgetés 2023 januárjában készült, most itt is megosztjuk önökkel, mert az elhangzottak nagy része most is aktuális.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast