Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy csodálatos pécsi mandulafa vezet az „Európai Év Fája” versenyben!

Segítsük szavazatunkkal a különleges helyszín különleges fáját!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilencedik éve rendezik meg az Európai Év Fája versenyt , amelynek során először a nevező országok (idén 15 darab) választják ki a maguk győztesét , majd indul a döntő, a kontinens legszebb fájára lehet leadni a szavazatokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Magyarországot idén a pécsi havi-hegyi mandulafa képviseli.

treeoftheyear.org

Ezt írja róla a verseny hivatalos oldala:


Az örök megújulás szimbóluma

A Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafa 135 éve örvendezteti meg virágaival a látogatókat. A mandulavirágzás Janus Pannonius püspök 1466-ban, egy mandulafáról írt verse óta az örök megújulás és a műveltség szimbóluma is a 2000 éves városban. A fehér sziklákon álló, szelekkel dacoló matuzsálemről már 100 éve is szeretettel írtak, de a csodálatos panoráma, melyet a táj varázsának és a történelmi korok lenyomatának összefonódása teremt meg itt, azóta is sokakat rabul ejt.

Aki ismeri a várost, az azt is tudja, hogy nemcsak a fa, de maga a helyszín is különleges. A Havi-hegy és az azon levő kis templom Pécs egyik emblematikus pontja, amihez megannyi emléke kötődik az itt lakóknak és az erre vetődőknek.

A pécsi havi-hegyi mandulafa két nappal a verseny indulása után magabiztosan vezet a szavazásban .

Segítsünk , hogy Európa legszebb fája lehessen!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyek

Hirdetés