Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rövidített munkaidőt vezettek be a szentgotthárdi Opel-gyárban

A PSA-csoporthoz tartozó gyár azt közölte, hogy nem terveznek leépítéseket.

Megszorításokat vezettek be a szentgotthárdi Opel motorgyárban. - írta a pénzcentrum.hu-nak egy olvasójuk. Azt is írta, hogy a motorgyár dolgozóinak lerövidítették a munkaidejét, kényszerszabadságra küldték őket, a bérüknek csak a felét fizetik ki, bizonyos jutalmakat visszatartanak, illetve hogy információi szerint a vállalat leépítésekre is készül.

Bonyhádi Zoltán

Kaszás Zoltán, a gyár sajtófőnöke a lap megkeresésére közölte, hogy a gyár március 23. óta nem dolgozik, ezen a héten sincs termelés, ezt eddig időbankos átszervezéssel, az éves szabadságkeret felhasználásával, illetve otthoni munkavégzéssel oldották meg. Eddig még senkit nem kellett elbocsátaniuk, a fizetést sem csökkentették. E héttől azonban a hét öt napjából egy napon fizetetlen szabadságra kell küldeni a munkavállalókat, négyet pedig rendesen dolgoznak.

A sajtófőnök nem tud leépítésekről, mint mondta, pontosan azért vezették be a négynapos munkahetet, hogy a kiadásokat csökkenteni tudják, de megtartsák a munkaerőt.

Hozzátette, azzal számolnak, hogy miután lecsendesedik a koronavírus-helyzet, akkor vissza tudnak térni abba a kerékvágásba, ahogyan elindult a 2020-as év.

Mi tesszük hozzá, hogy a kormány gazdasági akcióterve alapján a rövidített munkarendet bevezető cégeknél az állam kifizeti az ebben a munkarendben dolgozók kieső munkaidőre járó bérének 70 százalékát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra