Czeglédy: Kizártnak tartom, hogy bárki meg akarná bontani a városvezetés egységét

A szombathelyi városi képviselő a Facebookon írta meg véleményét arról, hogy egy MSZP-s alpolgármester és egy szocialista képviselő igazolt át a DK-ba.

"Horváth Attila és Kopcsándi József 2019-ben is egyéni körzetben nyertek. Fő feladatuk a választókörzeteikben élők képviselete és nem a pártpolitizálás. Mindketten sokat dolgoznak, elérhetők, szívügyük városunk. Szerintem ez a fontos, és nem az, mely pártnak tagjai. Persze korántsem bánom, hogy a DK-ban folytatják munkájukat, részvételükkel tovább erősödik ez a közösség" - írta a Facebook-posztban Czeglédy Csaba független városi képviselő.

A héten Horváth Attila alpolgármester és Kopcsándi József képviselő jelentette be Egy újabb szombathelyi alpolgármester váltott pártot, és csatlakozott hozzá egy képviselő is February 01. 08:23 , hogy az MSZP-ből átigazol a Demokratikus Koalícióba. Mindez nem jelent komoly változást, hiszen a várost jelenleg vezető koalíció az Éljen Szombathely! szövetség színeiben indult és szerzett többségi mandátumot. A szövetségnek az MSZP és a DK is tagja volt már korábban is.

A városvezetés ezzel a képpel reagált a történtekre, hátul középen Horváth Attila alpolgármester
Forrás: Facebook / Dr. Nemény András

"Teljesen mindegy, ki melyik párt tagja, ők együtt alkotnak egy közösséget, a közgyűlésben pedig egy frakciót. Kizártnak tartom, hogy bárki ezt az egységet meg akarná bontani, hiszen pont ebben rejlik a fő erejük" - írja Czeglédy.

Hozzátette: "Az Éljen Szombathely! képviselői a szombathelyiekhez lojálisak, városunkat szolgálják és nem pártokat. Ezért is tudok velük együtt dolgozni."

A képviselő a poszttal valószínűleg reagálni akart a megyei napilap cikkére, a Vas Népe ugyanis azt írta az átigazolásokról, hogy szakadhat a baloldali frakció, és a DK-s képviselők belső ellenzéket hozhatnak létre.

Érdekes módon a Hír TV másként értelmezte a történteket. A helyszínről bejelentkező munkatársuk pont az ellenkező következtetésre jutott, mint a Vas Népe. A helyismeret hiányára utalhat, hogy a riporter Kopcsándit átnevezte Kopcsenkónak.

Czeglédy Csaba egyébként független képviselőként szerzett választókerületi mandátumot 2019-ben. Tavaly a DK jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, de információink szerint nem tagja a Demokratikus Koalíciónak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet