Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hogy ez a magyar állam milyen gondoskodó!

Majd eleped a vágytól, hogy kárpótolhassa a Czeglédy-ügy károsultjait.

Tavaly november 14-én precedenst teremtett a magyar Országgyűlés azzal, hogy bírósági ítélet nélkül, képviselő szavazatokkal minősítettek egy gyanúsítottat bűnösnek Cunamit indított el az országos sajtóban, hogy bár még vád sincsen, a Fidesz már kimondta Czeglédy bűnösségét 2017. October 28. 10:01 .

Egészen konkrétan arról van szó, hogy Czeglédy Csabát tavaly júniusban tartoztatták Őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a szombathelyi MSZP elnökét 2017. June 14. 14:44 le adócsalás gyanújával. Bár a szombathelyi képviselő ellen azóta sem sikerült vádat emelni, előzetesben tartják. A hatóságok ugyanis azzal érvelnek, hogy bűnszervezetben követhette el az általuk sejteni vélt bűncselekményt, Czeglédy szabadon engedésével pedig további lehetőség lenne arra, hogy a szervezet újabb bűncselekményeket kövessen el. A másik ok pedig az, hogy sejtésük szerint Czeglédy szökéssel próbálkozna.

Június óta nem tudtak vádat emelni Czeglédyvel szemben
Vágvölgyi Bálint

Tehát a Ház kormánypárti döntése alapján a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai - szerintük - tudatosan megkárosítottak.

A kormánypárti többség egy valamit azonban elfelejtett megemlíteni:

Czeglédy Csaba cégének a mai napig a bankszámláján van az a pénz, amit a munkavállalók nem kaptak meg. A kifizetést az akadályozza, hogy a NAV Csongrád megyei igazgatósága zárolta a cég bankszámláját.

Ez azt jelenti, hogy semmiféle pénzmozgást nem tudnak a számláról elindítani. Úgy tudjuk a cég munkatársai az első időszakban gőzerővel dolgoztak azon, hogy a munkavállalók megkapják a bérüket, ez azonban nem sikerült. A kormány így hangosan kiabálhatta tele vele a csatornáit, hogy Czeglédy megkárosított több ezer munkavállalót. Miközben egyébként a cég önhibáján kívül nem fizethette ki a dolgozókat.

Egyébként feltűnt, hogy mennyire gyors volt a károsultak megsegítésére tett javaslat, majd aztán annak megszavazása? Sejthetően azért, mert Czeglédy több ügyben volt Gyurcsány és Botka ügyvédje, így aztán pillanatok alatt meglett az összefüggés TAO, pervesztés, Czeglédy - Na, de mi az összefüggés? 2017. November 15. 17:23 , amivel a kormány az ellenzéket ütlegelhette.

Ha minden ügy ilyen fontos lenne az Országgyűlésnek vélhetően egy jobban működő országban élnénk. A károsultak számában azonban még mindig nem látunk tisztán, a kormánypárti sajtó több ezer, Czeglédy Csaba kapzsisága miatt elszegényedett diákot és munkaerő kölcsönzésben dolgozó felnőttet vizionál, miközben

Czeglédy jogi képviselője nagyjából egy tucat károsultról tud.

Pontos számot azonban eddig ő sem kapott. Nagyjából egy millió, egy millió kétszáz ezer forintos kártérítési összegről tájékoztatták eddig őket.

A kormányhivatal oldalára kiemelt helyre felkerült már a károsultakat tájékoztató nyomtatvány
kormanyhivatal.hu

Pedig a kormány megtesz mindent azért, hogy a károsultak száma rohamléptekkel nőjön. A napokban került fel a kormányhivatal oldalára kiemelt helyen egy tájékoztató, ahol a károsultak érdeklődhetnek illetve letölthetik a kártalanítási igénylő lapot.

A károsultak február 28-ig adhatják le igényüket.

Természetesen a határidő után ismét érdeklődünk majd, hogy hogyan alakult a károsultak száma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra