„Kitartást!” - Újabb demonstrációt tartottak a pedagógusok Szombathelyen

Az eseményre több szombathelyi iskola mellett Jákról is érkeztek pedagógusok. Közben egy másik Vas megyei városban is tüntettek.

Nagyjából háromnegyed négy felé értem oda a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola elé, a csütörtök délutánra meghirdetett demonstrációra. Néhány perc múlva aztán szép lassan elkezdtek jönni a résztvevők, akiktől rögtön meg is kérdeztem, miért pont a Paragvári előtt lesz az újabb akció. Mint kiderült, ez egyáltalán véletlen.

Korábban ugyanis mi is beszámoltunk Kirúgással fenyegetnek egy szombathelyi tanárt is, mert részt vett a polgári engedetlenségben 2022. December 06. 09:30 egy itt dolgozó tanárnő, Szecsődi Tímea történetéről. Ő az, akit Vas megyében – legalábbis a szervezők tudomása szerint – mindeddig egyedüliként fenyegetett meg a Tankerület kirúgással azért, mert részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.

Tanár demonstráció a Paragvári iskolánál
Szecsődi Tímea, az egyetlen Vas megyei megfenyegetett tanár.
Mészáros D. Zsolt

A szervezők egyébként lapunknak elmondták, a mostani akcióra nem kértek semmiféle visszajelzést az iskoláktól, így aztán nem is tudták megmondani, nagyjából mennyien lesznek. Négy óra után aztán szép lassan elkezdtek érkezni a pedagógusok.

Láttunk többek között tanárokat a Kanizsai Gimnáziumból, a Bolyaiból, a Neumannból és a Zrínyiből is, de volt több olyan pedagógus, aki miután kijött a Paragváriból, kisebb-nagyobb időre beállt a sorba.

Tanár demonstráció a Paragvári iskolánál
Több szombathelyi iskolából is jöttek tanárok.
Mészáros D. Zsolt

Persze nemcsak a fentebb említett iskolák voltak jelen az akción, láttunk olyan molinókat is, amelyek arra utaltak, hogy például Jákról is érkeztek tanárok a csütörtöki eseményre.

„Kitartást!”

A nagyjából három tucat tanár, akik a hideg ellenére egészen jól állták a sarat, sok támogatást is kaptak. Több szülő például – hazafele sétálva gyermekével – kiabálta nekik: „kitartást”, de volt olyan autós is, aki az iskola előtt végig dudálva fejezte ki, hogy a tanárok mellett áll.

Tanár demonstráció a Paragvári iskolánál
Az akció nagyjából fél óráig, békésen zajlott.
Mészáros D. Zsolt

Az akció egyébként végig békés, jó hangulatban zajlott.

Nem csak Szombathelyen tüntettek

Nem ez volt egyébként a mai napon az egyetlen pedagógustüntetés, Kőszegen szintén csütörtök délután kezdődött hasonló demonstráció, itt szintén az „oktatás nyomorúságos helyzete miatt” volt megmozdulás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet