Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Díjazott művészetisek

Szombathely művészetis növendékei idén sem csak a koncerteken, operaelőadásokon és kiállításokon öregbítették iskolájuk hírnevét.

Az iskolák világában otthonosabban mozgók jól tudhatják, hogy ilyenkor, a tanév végéhez közeledve minden intézményben elkezdődik az elmúlt hónapok oktató munkájának minőségét jelző egyik legfontosabb eszköz, a jelentősebb szakmai és tanulmányi versenyek eredményeinek összegzése. Nos, régiónk egyetlen ilyen jellegű, országos összehasonlításban is kimagaslóan teljesítő intézménye, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola a 2014-2015-ös tanévet igazán imponáló listával zárhatja majd.

Az ének szakos Fürjes Anna két versenyen is kimagasló eredményt ért el az idei tanévben: a VI. Országos Énekverseny budapesti döntőjéről első, a székesfehérvári IV. Országos Gregor József Énekversenyről pedig harmadik díjat hozott el. Ugyanitt döntőbe jutott még Csóka Adrienn is. Felkészítő tanáruk Czeller Krisztina, zongorakísérőjük pedig Müller Ilona volt.

Fürjes Anna az áprilisi művészetis gálakoncerten, a Bartók terem színpadán
Mészáros Zsolt

Az énekesek ebben az évben nagyon kitettek magukért: a békési "Az én hangom" énekversenyen Tóth Dániel, Magyar Szilvia tanárnő növendéke harmadik lett. A várpalotai Országos Musical Énekversenyen Dani a döntőig jutott, ugyanitt a tanárnő másik tanítványa, Geiger Nikolett pedig különdíjat szerzett.

A képzősök is kitettek magukért

A képző- és iparművészeti tagozatosok számára rendezett XVIII. Országos Mintázóversenyen, Budapesten Varga Eszter második helyezett lett. Felkészítő tanárai Koller László, Somogyi Tamás és Veres Gábor voltak. Eszter ráadásul eredetileg a tavaly érettségizett zeneis osztályból került át az iskola másik tagozatára - hogy aztán ott díszítő szobrász növendékként érje el például ezt a szép eredményt.

Képzős kiállítás a Képtárban idén áprilisban
Nagy Zoli

Úgy tűnik, hogy Tóthné Vanger Lívia tanárnő diákja, a 11. évfolyamos képző- és iparművészeti osztályban tanuló Sümegh Anna nemcsak szakmájában nyújt kiváló teljesítményt: a XXIII. Országos Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Versenyen, Győrben első lett. Emellett pedig a XXI. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázaton mese és vers kategóriában egyaránt harmadik helyezést ért el.

Hercz Balázs áprilisban még a szombathelyi szimfonikusokkal is fújta
Mészáros Zsolt

A csehországi Brnoban megrendezett X. International Interpretative Competition for Wind Instruments elnevezésű nemzetközi kürtversenyen az ezekben a hetekben érettségiző Hercz Balázs III. helyezést ért el. Felkészítő tanára Kovács Róbert volt. A veszprémi XIV. Országos Oboa- és Fagottversenyen Veszprémben Lakatos Mihály tanár úr tanítványa, Arany Veronika (oboa) harmadik lett.

Csak így tovább, művészetisek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra