László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba

Ezt egy budapesti sajtótájékoztatón jelentették be.

László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba – jelentették be Budapesten, a Momentum sajtótájékoztatóján. Fekete-Győr András elnök szerint új politikai kultúrát akarnak létrehozni, a Momentum olyan közösség, ami teljesen szemben áll azzal, amit Orbán Viktor és pártja képvisel, és hogy ezek az értékek minél több önkormányzatban képviselve legyenek.

Mint mondta, László Győző Szombathely, az egyik legfontosabb város alpolgármestere, aki rengeteg feladatot lát el, és örömmel vették, hogy csatlakozik a párthoz.

László Győző azt mondta, megtisztelő volt a felkérés, hogy csatlakozzon a Momentumhoz. 2018-ban és 2019-ben a Momentum is támogatta a választásokon, kijelentette, egységben a Fidesz leváltható. Hozzátette, fontos, hogy a Momentumnak legyen képviselete az önkormányzatban és az általuk képviselt értékek is megjelenjenek.

László Győző a szombathelyi közgyűlésben
Mészáros D. Zsolt

László Győző tavalyelőtt, az őszi derkovitsi időközi választásokon vállalt először közéleti szerepet. (Érdekesség, hogy édesapja, idősebb László Győző szintén volt már alpolgármestere Szombathelynek.) A Derkovits lakótelep egyik választási körzetében azért kellett időközi választást kiírni, mert a választókerületi képviselőnek, Czeglédy Csabának megszűnt a mandátuma. Villámgyorsan eltüntették Czeglédy névtábláját 2018. June 26. 15:25

A 2018. októberi időközi választásra állt össze először az Éljen Szombathely választási szövetség. A szövetség László Győzőt indította Bejelentették az ellenzék képviselőjelöltjét a szombathelyi időközi választásra 2018. August 03. 17:33 a fideszes Melega Miklós ellen, László Győző végül 15 százalékkal verte meg Nagyon megverte a Fidesz jelöltjét az ellenzéki László Győző a szombathelyi időközi választáson 2018. October 14. 20:26 Melegát.

Egy évvel később, az önkormányzati választásokon viszont az Éljen Szombathely nem indította el A DK, a Szolidaritás és az Éhen Gyula Baráti Kör is beállt a szombathelyi ellenzéki összefogás mögé 2019. June 11. 19:52 egyéniben László Győzőt, ugyanis közben Czeglédy Csaba bejelentette, Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőjelölt lesz volt szombathelyi körzetében 2019. May 27. 14:28 hogy függetlenként indul volt választókerületében, és nem akarták két baloldali jelölttel megosztani az ellenzéki szavazatokat.

A taktika bevált, hiszen Czeglédy lett a választókerület képviselője, Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 László Győző pedig az Éljen Szombathely listavezetőjeként szerzett listás mandátumot.

A választások után megalakuló új városvezetésben László Győző is helyet kapott, mint alpolgármester, Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 azt a munkát a mai napig végzi.

Közben aztán felmerült, Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben? 2020. September 01. 19:35 hogy az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje lesz, ez irányú ambícióit eddig cáfolta. Kérdés, hogy most, miután kilépett az MSZP-ből és a Momentumhoz csatlakozott, megváltozik-e a véleménye erről.


László Győző: 2018-tól dolgozunk együtt a Momentummal

A sajtótájékoztató után telefonon értük el az alpolgármestert, aki kérdésünkre elmondta, 2018-tól dolgoznak együtt a Momentummal, és sikeres a közös munka. Azzal, hogy ő belépett a pártba, a Momentum által képviselt értékek az önkormányzatban is megjelennek, döntéséről egyébként már korábban tájékoztatta a szombathelyi városvezetést.

Kérdésünkre azt is elmondta, korábban MSZP-tag volt, de egy ideje már nem tagja a szocialista pártnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet