Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 600 millió forintra nőhet a Humán Operátor szombathelyi irodaházának értéke

Ez az az épület, amit egy Fidesz közeli politikai tanácsadó 273 millió forintért vett meg. A Puskás Tivadar utca megnyitásával akár 15%-kal is nőhet az ingatlan értéke.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten pénteken jelentette be Ipkovich György Ipkovich: A szombathelyi polgármester közeli munkatársa vette meg jutányos áron a Humán Operator irodaházát 2018. March 16. 12:58 szombathelyi MSZP-és képviselő, hogy elég furcsa dolgok történtek Czeglédy Csaba cégének, a Humán Operátor irodaházának eladása körül.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Pár napja még arról volt szó, hogy 350 millió forintért becsülték fel a házat, amit aztán 273 millió forintért vett meg egy Fidesz közeli politikai tanácsadó.

Tegnap este Ipkovich aztán már arról beszélt 550 millió forintról a felére csökkent Czeglédy irodaházának ára 2018. March 19. 20:23 egy tévéműsorban, hogy nem is 350 millióra, hanem első körben 550 millió forintra becsülték a házat.

Ma pedig egy levelet kaptunk, ami azt bizonyítja, hogy valóban több, mint 500 millió forintra becsülték fel a közben fele áron elkelt ingatlant.

Egészen pontosan 515 millió forint + ÁFA értéken állapították meg az egyébként nemrégen teljes átalakításon és modernizáción átesett épület értékét.

Íme a levél:

Tisztelt Nyugat.hu!

Türelmesen vártam, hogy a kormánypárti sajtó milyen csavarral hozza le a Czeglédy-féle Human Operator botrányos székházeladását, de azt gondolom, hogy ha három nap alatt semmit nem írtak róla, akkor már nem is fognak. Ezek szerint az nem fontos, hogy egy fideszes mameluk készpénzért megveszi a nemrégiben párttársai által kézivezérelt NAV által lefogott politikai ellenfél értékes ingatlanát, a valós értéknél lényegesen kevesebbért.

Az sem éri el az ingerküszöböt, hogy ennek a fiatal politikai munkatársnak 50 évig a 450 ezres fizetésének minden egyes fillérjét félre kellett volna tennie , hogy megvehesse az irodaházat ezen a nyomott, 273 millió forintos áron.

Ugyan a végrehajtó 350 millió forintra becsülte az épület értékét, de hadd mellékeljek egy tavalyelőtti értékbecslői véleményt. A vastag iratot fejlesztési pályázathoz mellékelték. Ezen fehéren/feketén ott virít a hivatalos értékbecslői vélemény: 515 millió forint + ÁFA . 2016. januárjában!

Dokumentumok, amik azt igazolják, hogy a Human Operator irodaháza 515 millió forintot ért
Az értékbecslői dokumentumokat itt találja, kattintson!

Ez az 5, vagy 27 százalékos ÁFA függvényében 540 millió, vagy 654 millió forint. Mindkettő messze van a végrehajtó által becsült 350 milliótól.

És ehhez képest vette meg a fiatal politikai munkatárs 275 millió forintért azt az ingatlant, aminek most jelentősen emelkedik az értéke, mert bekötik az utcát Vas megye egyik legforgalmasabb kereskedelmi útjába!

Az iratcsomagban részletesen kifejti az értékbecslő, mi alapján állt össze a végső érték, de nem hasraütéssel, hanem piaci alapon.

Talán érdemes szemügyre venni, hogy mi volt a Puskás úti ingatlan azelőtt, mielőtt Czeglédyék fejleszteni kezdték elnyert támogatásból. Gyógyszerraktár, nyomda és sörpalackozó, mindez lepukkant köntösben.

A Human Operator székháza a Puskás Tivadar utcában
Így nézett ki gyógyszerraktárként
A Human Operator székháza a Puskás Tivadar utcában
Ilyen lett, miután Czeglédyék felújították az épületet

Az ilyen volt, ilyen lett képeket megnézve látszik, hogy valóban költöttek a modernizálásra kívül-belül. A tetőn napelempark, bent a munkavégzést segítő eszközök, mindezt klimatizált épületben. Nem csoda, ha szemet vetettek rá. Sajnos nem a Human Operator az egyetlen, akiket hasonló módon végeztetnek ki. Érdekes, hogy a gazdátlanná vált vállalkozás munkáira azonnal lecsaptak kormányközeli vállalkozók, így például a billiárdos botrányba keveredett országos politikus felesége is Hadházy Ákos szerint azért tartóztatthatták le Czeglédy Csabát, mert vetélytársa lehetett volna Kósa Lajosnak 2017. December 16. 19:24 .

A Human Operator székháza a Puskás Tivadar utcában
Napelempark az értékes épület tetején

Végül egy keserű megjegyzés. Ha Magyarországon az elnyert támogatási összegeket úgy fordították volna fejlesztésre, ahogy azt Czeglédyék tették, akkor ez az ország nem itt tartana a szakadt útjaival, eltűnt százmilliárdjaival. Mert a Puskás 15-nek nem csak a homlokzatát meszelték fehérre, hogy úgy tűnjön, mint ha fejlesztették volna...

Ipkovich György pénteki sajtótájékoztatóján Ipkovich: A szombathelyi polgármester közeli munkatársa vette meg jutányos áron a Humán Operator irodaházát 2018. March 16. 12:58 és tegnap a Hír TV műsorában 550 millió forintról a felére csökkent Czeglédy irodaházának ára 2018. March 19. 20:23 is erről beszélt, érdemes végignézni:

Nemrégiben Kósa Lajos társaságában jelentette be Hende Csaba és Puskás Tivadar Összekötik a Puskás Tivadar utcát a körgyűrűvel, hasznosítják a Perint partot 2018. March 05. 18:22 , hogy hamarosan összekötik az irodaház utcáját a Szombathelyt elkerülő úttal.

Megkérdeztünk egy ingatlan szakértőt, hogy mennyivel nőhet meg ennek az ingatlannak az értéke.

A szakértő azt mondta, hogy tulajdonképpen az, hogy könnyebben megközelíthető egy ipari épület leginkább a kamionsofőröket érdekli. Az azonban kétségtelen, hogy valamit mégis hozzátesz egy ott található ingatlan értékén. 0-, és 15% közé tehető az az értéknövekedés, amit egy ilyen beruházás magával hozhat.

Vagyis, ha a legpozitívabb számításokat végezzük, akkor és mostani dokumentumokban található 515 millió forintos értéket vesszük alapul, akkor 592,25 millió forint + ÁFA értékre nőhet az ingatlan értéke.

De nézzük a legpesszimistább számításokat, és az út megnyitása egy fillért sem emel az épület értékén. Ebben az esetben a most nyilvánosságra került dokumentumok alapján, az ingatlan 515 millió forint + ÁFA értékkel bír.

Azé az ingatlané, amelyiket egy Fideszhez közeli politikai munkatárs 273 millió forintért vett meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés