Eddig 4,5 millió ember menekült el Ukrajnából

2,6 millióan Lengyelországba vagy Lengyelországon át távoztak, Magyarországra eddig 570 ezer menekült érkezett.

Az ENSZ menekültügyi szervezete szerint a háború kezdete óta elérte a 4,5 milliót az Ukrajnát elhagyó emberek száma – írja az AP hírügynökség nyomán a MaNcs .

Közülük mintegy 2,6 millióan – legalábbis elsőként – Lengyelországba, és több mint 686 ezren Romániába menekültek. Magyarországra több mint 570 ezer menekült érkezett a háború kitörése óta.

Azonban megjegyzik, hogy az Európai Unión belül elenyésző a határellenőrzés, és úgy vélik, hogy sokan továbbmentek abból az országból, ahová elsőként megérkeztek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror