Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt az új, egész évben karácsony

De kérdés, hogy kell-e ez nekünk? Lendvai Emil megmondja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az már régi vicc, hogy születés- és névnapot még nyolc napig érvényes köszönteni, tisztán üzleti célból az óévbúcsúztatót pótszilveszterként is megtartani, arról azonban még nem hallottam, hogy a karácsonyi ünnepek (de mondhatnánk a húsvétot is) később is megtarthatók, prolongálhatók.

Vajon melyikre gondolnak?
Lendvai Emil

A szenteste szigorúan 24-én van, amihez szintén szigorúan kötötten tartozik a két karácsonyi nap, 25-e és 26-a. Eddig legalábbis így gondoltam. A tapasztalat azonban megrengetett ebben a hitemben. Két héttel a karácsonyi ünnepek után egyik vasi városunkban járva feltűnt a főút mentén húzódó vendéglátóhely feletti fényreklámtáblán, hogy rendre villódzik a következő felirat: Boldog Karácsonyt! Ha az előző évire (2015) gondoltak, azon már hetek óta túl vagyunk, ha viszont a következőre (2016), addig még csaknem egy év van hátra. Kissé talán korai a jókívánság!

Az újév első napjaiban előbb egy multinacionális kereskedelmi lánc tévés hirdetésében hangzott el a megfelelő képi miliőbe építve a boldog, meghitt karácsonyi ünnepek kívánsága, majd ezt megfejelte egy másik vállalkozás reklámja is, amelyikben még a termékeiket is ajánlották karácsonyra az ajándékozóknak. Kár, hogy nem karácsony előtt, pontosabban nem csak karácsony előtt, hanem napokkal utána is.

Hogy már nem aktuális? Kit érdekel!

Fizettek érte és kész. Azaz megrendelték hosszabb távra a reklámfilmeket, s annyi fáradságot sem vettek, hogy az ünnepek után a karácsonyra vonatkozó, okafogyottá vált részt kivágassák belőle (s nem is figyelmeztették őket rá). S persze még lehetne sorolni, hány és hány helyen feledkeznek meg a díszítés eltávolításáról még hónapokkal karácsony után is.

Ez a dísz egész évben fent van
Lendvai Emil

Ez nem csak nemtörődömségre, trehányságra utal, de a legnagyobb becsben tartott össztársadalmi ünnepünk lejáratása is. Nálam ebben a tekintetben a pálmát egyébként az viszi el, hogy egy nyugat-dunántúli kisvárosban egész évben karácsony van. Legalábbis a városközpont legforgalmasabb útkereszteződése fölött évek óta kint hagyják a fő karácsonyi fénydíszt, s amikor eljön az ideje, csak bekapcsolják. Nem kell újból és újból leszerelni, majd felszerelni. Ugye milyen praktikus?

Mért nincs minden áldott nap karácsony?

– hallható a Fonográf együttes népszerű dalában. Nos, úgy tűnik, van ahol ez már nem csak óhaj maradt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vélemény

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra